Prve usluge preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana od 2018. godine

Privrednici regiona ne poznaju granice, pa je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri Jugoistočne Evrope, izjavio je direktor APR-a Zvonko Obradović u Skoplju, na skupu povodom obilježavanja 15. godina rada Centralnog registra Makedonije.

Obradović je najavio da će zvanični registri Srbije i Makedonije od 2018. godine početi sa pružanjem poslovnih informacija i podataka iz zvaničnih registara na regionalnom nivou, preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana.

Od početka iduće godine, usluge iz registara prvo će početi da pružaju Agencija za privredne registre i Centralni registar Republike Makedonije, dok su interes za povezivanje preko regionalne IT platforme iskazale Slovenija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, istakao je direktor Agencije za privredne registre.

Projekat je predviđen Memorandumom o razumijevanju između Vlade Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj u vezi sa saradnjom u podršci investicionoj klimi i inicijativi za upravljanje za Srbiju.

Implementacija projekta je zasnovana na Ugovoru o dodjeli granta „Srbija: Razvoj regionalnog IT portala privrednih registara Zapadnog Balkana“, potpisanog između APR i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Check Also

Nafta dodatno pojeftinila zbog neočekivanog rasta američkih zaliha

Cijene nafte danas su pale na međunarodnim tržištima u kontekstu neočekivanog rasta američkih zaliha, podatka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *