Zapošljavaju još 100 službenika u javnoj upravi

Dodajte komentar

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva finansija trebalo bi uskoro da bude poslat Vladi na razmatranje, saopšteno je za “Dan iz tog resora.

“U toku su finalne konsultacije sa Upravom za kadrove oko tehničkog usaglašavanja nacrta pravilnika” naveli su za “Dan” iz Ministarstva finansija na čijem čelu je Darko Radunović.

Uprava za kadrove je nekoliko puta odbijala da usvoji sistematizaciju Ministarstva finansija zbog prevelikog broja novih radnih mjesta. Sistematizacijom je predviđeno novih 100 radnih mjesta.
Međutim, prije nekoliko dana, kako saznaje “Dan”, iz vrha vlasti je skrenuta pažnja Upravi za kadrove da mora dati pozitivno mišljenje na sistematizaciju Ministarstva finansija, te da nijedno mjesto koje je predviđeno kao novo ne smije biti obrisano. Zato su od prošle sedmice službenici Ministarstva finansija, prema pouzadnim informacijama, išli kod predstavnika Uprave za kadrove koji su im govorili koje greške treba da uklone iz sistematizacije. U pitanju je otklanjanje grešaka u zvanju službeničkih radnih mjesta.

Sistematizacijom se otvaraju nova radna mjesta u direktoratu za lokalnu samoupravu, direktoratu za ekonomsku politiku i razvoj, dok će se, prema našim informacijama, formirati i direkcija za statistiku državnih finansija gdje je predviđeno nekoliko odjeljenja. U Poreskoj upravi je planirano povećanje radnih mjesta u sedam sektora. U pitanju su sektor za ljudske resurse i logistiku, odsjek za stručno usavršavanje i obuku, odjeljenje za unutrašnju kontrolu i integritet, odjeljenje za koordinaciju i razvoj, odsjek za međunarodnu saradnju, odsjek za upravljanje rizicima i odsjek za elektronske poreske prijave. Prema informacijama “Dana”, u Poreskoj upravi bi trebalo da bude oko 40 novih radnih mjesta u ovim odjeljenjima. Pojedini radnici, čija će mjesta biti sistematizovana, prema pouzdanim informacijama, već su angažovani u PU.

Međutim, iz Ministarstva finansija su kazali da nije tačna informacija da je u Poreskoj upravi novim pravilnikom predviđeno povećanje broja izvršilaca.

“Naprotiv, u odnosu na aktuelnu sistematizaciju, Poreska uprava novim pravilnikom smanjuje broj izvršilaca za šest”, kazali su iz MF-a.

Bez poreske policije

Nacrtom pravilnika nije predviđen seitor poreske policije, kazali su iz Ministarstva finansija.
Taj sektor je bio predviđen prethodnom sistematizacijom, dok je ministar bio Radoje Žugić. Čak je početkom 2016. Miodrag Martinović imenovan za direktora poreske policije, ali je odmah nakon toga taj sektor ukinut. Opozicija i nevladin sektor se zalažu za formiranje sektora poreske policije.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *