Obama će bankarima sa Wall Street-a govor naplatiti 400 hiljada dolara

Bivši američki predsjednik, Barak Obama, unovčiće svoje iskustvo i podijeliti ga na “Wall Street-u” uz debelu nadoknadu.

Dok se mnogi Amerikanci bore da plate svoje visoke troškove osiguranja, dugove i pozajmice, praksa da penzionisani visoki američki zvaničnici drže plaćene govore izgleda da i dalje živi i to dobro. Zahvaljujući svojoj “Obama fondation“, navodno, bivši američki predsjednik drži govor pred kompanijama s “Wall Street-a” i za 400.000 dolara.

Bankari vole da slušaju Obamine govore na Wall Street-u, tvrde da on može da pruži dragocjen uvid u to kako može da se izgradi i čuva korporativo upravljanje i vladini odnosi. A da li od toga američki narod ima koristi, to je već drugo pitanje.

“Bio je predsjednik cijelih SAD – imao je uvid u sve, jer su finansije pod istim kišobranom“, rekao je direktor UBS grupe Robert Wolf.

Ipak, neki misle i drugačije:

„Volim Obamu, ali ako je neko spreman da mu toliko plati da bi održao govor, Bog nek blagoslovio Ameriku“, kaže Tomas Nides, potpredsjednik “Morgan Stanley” banke.

Check Also

Autoput će kasniti skoro godinu; Nurković: ne igramo utakmicu sa rokovima

Vlada, kao investitor, postavila je standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac-Mateševo i ne igra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *