Obama će bankarima sa Wall Street-a govor naplatiti 400 hiljada dolara

Bivši američki predsjednik, Barak Obama, unovčiće svoje iskustvo i podijeliti ga na “Wall Street-u” uz debelu nadoknadu.

Dok se mnogi Amerikanci bore da plate svoje visoke troškove osiguranja, dugove i pozajmice, praksa da penzionisani visoki američki zvaničnici drže plaćene govore izgleda da i dalje živi i to dobro. Zahvaljujući svojoj “Obama fondation“, navodno, bivši američki predsjednik drži govor pred kompanijama s “Wall Street-a” i za 400.000 dolara.

Bankari vole da slušaju Obamine govore na Wall Street-u, tvrde da on može da pruži dragocjen uvid u to kako može da se izgradi i čuva korporativo upravljanje i vladini odnosi. A da li od toga američki narod ima koristi, to je već drugo pitanje.

“Bio je predsjednik cijelih SAD – imao je uvid u sve, jer su finansije pod istim kišobranom“, rekao je direktor UBS grupe Robert Wolf.

Ipak, neki misle i drugačije:

„Volim Obamu, ali ako je neko spreman da mu toliko plati da bi održao govor, Bog nek blagoslovio Ameriku“, kaže Tomas Nides, potpredsjednik “Morgan Stanley” banke.

Check Also

U Budvi oko 73.500 turista

U Budvi trenutno boravi oko 73.500 turista, što je nekoliko procenata više nego lani, saopštio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *