IRF u Andrijevici organizovao prezentaciju “Šansa za posao”

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Crne Gore su danas, u saradnji sa Opštinom Andrijevica, održali prezentaciju pod nazivom “Šansa za posao” u cilju pružanja nefinansijske i finansijske podrške posebnim ciljnim grupama (žene, visokoškolci, mladi, visokoškolci, tehnološki viškovi) u toj opštini kako bi otpočeli sopstveni biznis, otvorili nova radna mjesta sebi i drugima i time postali ekonomski nezavisni.

U uvodnom izlaganju Predsjednik Opštine Andrijevica, Srđan Mašović, je izrazio zadovoljstvo povodom inicijative IRF-a i ZZZCG  da u saradnji sa lokalnom samoupravom podstaknu nezaposlena lica da otpočnu sopstveni biznis i time poboljšaju socijalno-ekonomsku situaciju u Andrijevici i smanje stopu nezaposlenosti.

Ispred ZZZCG, Izvršni direktor  Suljo Mustafić je naglasio da su Zavod i IRF postavili zajednički zadatak da se što veći broj građana sa područja te opštine i preostalih crnogorskih opština otisne u preduzetničke vode. Takođe je podsjetio na nedavno potpisan Sporazum o saradnji između te dvije institucije kako bi se nefinansijska i finansijska podrška omogućila svim nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji ZZZCG da započnu sopstveni biznis uzimajući u obzir činjenicu da je u javnom sektoru zaposlen veliki broj lica i da mladi danas treba da razmišljaju na preduzetnički način, uzmu sudbinu u svoje ruke i svoje ideje pretvore u biznis.

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, dr Zoran Vukčević je održao prezentaciju “Šansa za posao” sa uslovima kreditiranja za posebne ciljne grupe podsjećajući da IRF nudi najpovoljnije uslove u regionu, a kada su u pitanju viokoškolci, tehnološki viškovi i žene u biznisu – start up čak i beskamatne kredite. Vukčević je naglasio da su IRF i Zavod kroz potpisani Sporazum o saradnji ponudili paket aranžman sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta uz ohrabrenje svih budućih preduzetnika da u Crnoj Gori postoje finansije za razvoj preduzetništva uzimajući u obzir činjenicu da IRF na godišnjem nivou plasira preko 120 mil € u crnogorsku privredu.

IRF je od osnivanja do sada na području Opštine Andrijevica finansirao projekte ukupne vrijednosti cca 3,9 mil €.

Na kraju prezentacije, službenici Zavoda i IRF-a bili su na raspolaganju svim prisutnim, zainteresovanim licima da predstave svoje biznis ideje i da ih dodatno informišu o povoljnim kreditnim aranžmanima ove dvije institucije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *