I “Banca Intesa” blokirala prodaju “Dijamanta”

Dodajte komentar

Osim ruske “Sberbanke”, svoja potraživanja prema “Agrokoru” pred srpskim sudovima pokušala je da zaštiti i italijanska “Banca Intesa”, koja je, takođe, onemogućila prodaju “Dijamanta”, piše “Politika”.

Kako se navodi, zbog duga od 15 miliona eura, Privredni sud u Zrenjaninu donio je rešenje kojim se “Agrokoru” zabranjuje raspolaganje akcijama uljare “Dijamant”.

To se vidi iz finansijskog izvještaja koji je potpisao privremeni upravnik “Agrokora” Ante Ramljak. U skladu sa “leks Agrokorom”, Ramljak je dužan da javnosti polaže račune na mjesečnom nivou. U posljednjem finansijskom izvještaju, koji je objavljen prije nekoliko dana na sajtu ovog hrvatskog koncerna, navodi se da su u Srbiji pokrenuti dodatni sporovi, izvršni postupci i privremene mjere zabrane raspolaganja imovinom od strane “Banke Intesa” i banaka iz “Sberbank grupe” iz Slovenije i Hrvatske u pogledu vlasničkih udjela u kompanijama u Srbiji.

Kako “Politika” saznaje, riječ je o kreditu od 15 miliona eura koji je “Banka Intesa” pozajmila “Dijamantu” iz Zrenjanina. “Agrokor” u ovoj kompaniji ima 96,15 odsto vlasništva. Identično izvršno rješenje ima “Sberbanka” s tim što je dug “Dijamanta” prema ovoj ruskoj banci znatno veći i iznosi 100 miliona eura.

Izvor: Politika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *