Pregled štampe za 13. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Ruski biznis i dalje jak u Tivtu

Ruski ekonomski interesi i dalje su vrlo prisutni u Tivtu gdje je nekoliko manjih ili većih igrača. Najveći je Mihail Slipenčuk i njegova kompanija Metropol, koja je prije desetak godina kupila beogradsku turističku kompaniju Putnik čime je postala i vlasnik skoro cijelog najvećeg ostrva u Boki Kotorskoj Svetog Marka u Tivatslcom zalivu.

LDC završen u roku, uloženo 11,8 miliona

Kompanija Voli u petak će otvoriti Logističko-distributivno otkupni centar, pored postojećeg Volijevog logističkog centra na Bulevaru zetskih vladara bb. “Izgrađen je u planiranom roku, a visina investicije je 11.800.000 eura, saopštili su iz Volija.

Uveden stečaj u firmu Ave Maria

Privredni sud donio je rješenje o uvođenju stečaja u podgoričko preduzeće Ave Maria Koljčević, na predlog Poreske uprave zbog duga od oko 648.000 eura, saznaju Vijesti.

Dnevne novine

Katanac na 114 objekata

Turistička inspekcija koja posluje u okviru Uprave za inspekcije poslove ostvarila je sjajne rezultate u prvom mjesecu ljeta, pokazuju zvanični podaci. Tako je ova inspekcija obavila čak 8.407 inspekcijskih pregleda, podnijela prekršajnih naloga u iznosu 648.279 eura, donijela rješenje o zabrani djelatnosti za 208 objekata i zapečatila čak 114 objekata, piše Portal Analitika.

Terminala skoro 1.000, nadležni i dalje ćute

U Crnoj Gori trenutno više skoro 1.000 rekvizita za klađenje, tzv. terminala koji su nelegalno postavljeni, podaci su višemjesečnog istraživanja koji su dostavljeni Dnevnim novinama.

Konatar: Povećati porez za ofšor destinacije

Građanski pokret URA predložiće Vladi izmjene Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kojima se predviđa povećanje stope poreza po odbitku za kompanije koje dolaze sa ofšor destinacija, saopštio je potpredsjednik tog političkog subjekta Miloš Konatar.

Dan

Inflacija 0,5 odsto

Mjesečna inflacija u avgustu, mjerena indeksom potrošačkih cijena, iznosila je 0,5 odsto, dok su potrošačke cijene u odnosu na isti mjesec prethodne godine bile u prosjeku više za 2,8 odsto, saopštili su iz Monstata.

Na cijeni aranžmani za Crnu Goru

Predstavnici turoperatora TUI Nordik i novinari iz četiri skandinavske zemlje Danske, Švedske, Norveške i Finske, boraviće do nedjelje u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Boravak organizuju Nacionalna turistička organizacija (NTO), Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera i turistička agencija Guliver Montenegro iz Budve.

Arapi dobili luku Bijela za 2,65 miliona

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić donio je odluku kojom odobrava prodaju koncesionog kruga konzorcijumu koji čine Adrijatik marinas i Damen za 2,65 miliona eura. Odluku je, kako je potvrdio za ,Dan, juče poslao konzorcijumu službenom poštom.

Pobjeda

Stečajci će napokon biti ravnopravni sa drugim

Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore Pobjedi sujuče kazali da pozdravljaju izmjene Zakona u stečaju kojim se omogućava da i radnici tokom ovog procesa imaju pravo na godišnji odmor, slobodne dane, sindikalno organizovanje…

HETA na prodaju

Heta asset resolution i Heta lizing su na prodaju nakon štoje u medijima objavljen oglas za istraživanje interesovanja za kupovinu.

Stavljaju van snage odluku o izmirenju duga

Akcionari Rudnika uglja trebalo bi da na redovnoj sjednici Skupštine, 4. oktobra, raspravljaju o stavljanju van snage odluke o uslovima i načinu izmirenja obaveza kompanije prema državi, po osnovu poreza i doprinosa i refinansiranju dijela obaveza prema bankama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *