Uprava za kadrove odbila Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta

Uprava za kadrove odbila je novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva finansija zbog velikog broja novih radnih mjesta, saznaju Vijesti.

Prema informacijama Vijesti novom sistematizacijom planirano je formiranje novih direktorata u Ministarstvu, među kojima i Direktorat za lokalnu samoupravu, zatim sektora za ljudske resurse i logistiku, stručno usavršavanje i obuku, odeljenje za unutrašnju kontrolu i integritet, odeljenje za koordinaciju i razvoj i odsjek za međunarodnu saradnju.

Ranije je nezvanično pominjan plan o otvaranju 100 novih radnih mjesta u Ministarstvu.

Iz Ministarstva finansija i Uprave za kadrove nijesu odgovorili na pitanja Vijesti u vezi sa novom sistematizacijom radnih mjesta u Ministarstvu.

Sistematizacija u Ministarstvu je nekoliko puta stopirana, a u aprilu ove godine povukao je ministar finansija Darko Radunović jer uprave u okviru tog resora nijesu uskladile sistematizacije, ali, navodno, i zbog toga što nema sektora poreske policije.

Iz Ministarstva finansija su početkom godine saopštili da razmišljaju i o eventualnom spajanju Poreske (PU) i Uprave carina.

Sektor poreske policije ponovo nije predviđen, iako je šef tog sektora Miodrag Martinović izabran u februaru prošle godine.

Na neophodnost formiranja poreske policije više puta su ukazivali ekonomski analitičari i predstavnici opozicije, posebno zbog zabrinjavajućeg nivoa poreskog duga koji iznosi preko 700 miliona eura.

Prema Vladinoj Informaciji o stanju poreskog duga iz jula prošle godine, dug iznosi 770 miliona eura, od čega je, prema procjeni Poreske uprave naplativo oko 230 miliona eura.

Check Also

Kretanje cijena akcija evropskih banaka za 22. januar 2018.

COMPETITOR LAST PRICE Change Volume Opening price Close price BANCO SANTANDER SA €  6.034 +1.75% …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *