Pravne nejasnoće oko vlasništva zemlje na kojoj je izrađen hotel Riviera

Dodajte komentar

Postoje velike pravne nejasnoće oko vlasništva zemlje na kojoj je izrađen hotel Riviera, bivše HTP Boka, ocijenio je pravni zastupnik radnika tog hotela Petar Zloković.

Hotel Riviera, koji je prije osam godina prodat izraelskoj kompaniji, dobio je novog vlasnika, kompaniju “Montenegro hotels” iz Kotora, koja je hotel kupila na javnom nadmetanju, bez zemljišta.

Osnovni sud u Herceg Novom prihvatio je zahtjev Zlokovića i donio privremenu mjeru kojom se zabranjuje bivšem vlasniku hotela, jT Investment Limited, inače korisniku zemljišta, da s njom raspolaže do okončanja sudskog postupka, u kojem su radnici tužili bivšeg vlasnika za neisplaćena dugovanja.

Zloković je tu informaciju potvrdio za Radio jadran.

“To konkretno znači da kad nam presuda bude pravosnažna pokušaćemo da se naplaćujemo prodajom zemlje”, kazao je on.

Međutim, kako prenosi Radio Jadran, postavlja se pitanje kako bi radnici mogli prodavati zemlju koja je bivšem vlasniku samo data na korišćenje, a nije formalno pravno njen vlasnik?

Zloković navodi da u listu nepokretnosti ne piše ko je vlasnik zemljišta:

“U listu nepokretnosti piše da je korisnik zemlje bivši vlasnik, a ne piše ko je, te mi ne znamo ko je vlasnik zemlje”, kaže Zloković.

On je odbacio mogućnost da je vlasnik zemlje Vektra Boka, koja je prije sedam dana oglasila drugi poziv za prodaju zemljište kod hotela Riviera, na tri katastarske parcele po cijenama od 150.000, 30.000 i 520.000 eura.

“Ne može Vektra Boka biti vlasnik, a stari vlasnik korisnik. To ne može. Ovdje je vjerovatno država vlasnik, iako nije upisana kao takva, a korisnik je bivši vlasnik. Pretpostavljam da bi tako trebalo da bude, mada to u listu nepokretnosti ne piše”, tvrdi Zloković.

Takođe, kako prenosi Radio Jadran, koji je imao uvid u kupoprodajni ugovor o prodaji hotela i zemljišta, kao prodavac se navodi HTP Boka AD, kao vlasnik, odnosno prodavac, i JT Investment Limited kao kupac. To, kako prenose, znači da je stari vlasnik hotela ujedno i vlasnik zemljišta, iako je upisan kao korisnik, jer nije zahtijevao izmjenu svojine.

Iz Radija Jadran su podsjetili i da je za danas najavljeno ročište po tužbi radnika zbog neisplaćenih dugovanja odloženo za 26. septembar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *