Pregled štampe za 17. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dionice Gorice u stečaju juče porasle 500 odsto

Na Montenegroberzi juče se trgovalo za svega 28,5 hiljada eura, a akcije Crnogorskog telekoma pale su 0,55 odsto na 1,989 eura, najniži prosječni nivo od decembra 2004. godine. Nominalna vrijednost dionice Telekoma je 2,62 eura. Uz promet od 2000 eura apsolutni dobitnik dana bile su dionice preduzeća Gorica u stečaju koje su ojačale na dva centa ili čak 545,16 odsto. Prodato je 100.000 akcija ovog preduzeća nakon prodaje placa u Podgorici.

Turci pišu otkaze, moguć štrajk

Predsjednik Sindikalne organizacije Port od Adria Dobrosav Orlandić saopštio je “Vijestima” da je od juče “vanredno stanje u kompaniji jer je poslodavac već pozvao 20-ak od ukupno 340 radnika i nametnuo im dilemu da, u roku od dva dana, odluče o prodaji radnog mjesta uz isplatu otpremnine, koja će se razlikovati u slučaju da dobrovoljno odu iz kompanije ili ne.

Da mu se plati projekat za hotel Jadran na Suki

Osnivač kompanije Star of Montenegro, koja je trebalo da gradi hotel Jadran na poluostrvu Suka u Ulcinju, Novak Durutović, ponudio je Morskom dobru vansudsko poravnjanje u predmetu kod Privrednog suda u Podgorici.

Dnevne novine

I dalje sporna imovina Vunarskog kombinata

Spor oko prodaje imovine bjelopoljskog giganta tekstilne industrije Vunarskog kombinata Vunko ovih dana ulazi u završnu fazu, kazao je predsjednik U druženja za vraćanje i zaštitu privatne svojine Branko Hajduković.

Za šest mjeseci u minusu 192.000 eura

HTP “Trend Korali poslovalo je u prvoj polovini godine sa gubitkom od 192.600 eura, 261.000 eura manjim u odnosu na prvih šest mjeseci 2016.

Milionitog putnika ćemo dočekati narednog mjeseca

S obzirom na povećan obim prometa, na tivatskom aerodromu do polovine narednog mjeseca očekuju milionitog putnika, kazao je Dnevnim novinama direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

Dan

Od početka gradnje autoputa zarada porasla 10 miliona

Otkako je zvanično počela gradnja prioritetne dionice autoputa Bar Boljare, od Smokovca do Mateševa, većina domaćih firmi koje su angažovane kao podizvođači su povećale svoje poslovne prihode i profite. To pokazuju finansijski izvještaji tih preduzeća, koja su od sredine 2015. godine angažovana na “projektu vijeka.

Tužba protiv novih vlasnika

Prodaja imovine Vunarskog kombinata iz Bijelog Polja biće predmet rasprave na sudu, jer je advokatska kancelarija Radivoja Šukovića podnijela tužbu protiv AD Vunka u stečaju, i kupaca imovine konzorcijuma Dulović iz Mojkovca i Bravera iz Bijelog Polja.

Ne plaćaju tekuće obaveze

Prestonica Cetinje redovno izmiruje obaveze po odobrenom reprogramu s početka 2015. godine, ali mora da redovnije izmiruje tekuće obaveze, zaključeno je na sastanku direktora Poreske uprave (PU) Miomira M. Mugoše i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića. Sastanku, koji je organizovan na inicijativu PU, prisustvovali su i direktori lokalnih preduzeća Prestonice.

Pobjeda

A2A se žalila na zabranu raspolaganja akcijama u EPCG

Italijanska kompanija A2A podnijelaje žalbu na privremenu mjeru, kojomje na zahtjev Specijalnog tužilaštva blokirano 41,7 odsto njihovih akcija u Elektroprivredi, rečenoje Pobjedi u Višem sudu, kojije i donio ovo rješenje.

Berba počinje već naredne sedmice

Ovogodišnji rod vinove loze biće manji u većini crnogorskih vinogradarskih područja, dok će kvalitet grožđa biti puno bolji u odnosu na prošlu godinu, smatra predsjednik Nacionalnog udruženje vinogradara i vinara Crne Gore Rade Rajković, koji očekuje dobar kvalitet vina.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *