Dajners Beograd ugasio i web sajt

Dodajte komentar

Kompanija Dajners klub internešenal Beograd podnijela je prije tri mjeseca zahtjev za pokretanje stečaja zbog prezaduženosti, a više ne postoji ni njihov sajt.

Korisnici Dajners kartice, kako saznaje B92, nisu dobili julski račun koji je trebalo da stigne 15. avgusta.

Kako kažu, od kompanije, čiji su vjerni korisnici bili godinama nisu dobili nikakvo obavještenje posle onog u kojem ih kompanija obavještava da je podnela zahtjev za stečaj.

Nekima od njih je na kartici ostalo i nešto novca, kao i neiskorišćeni nagradni bodovi.

Kompanija Dajners internešnl objavila je najprije početkom maja da ima određene probleme i da zbog toga kartice nisu privremeno u upotrebi, da bi desetak dana kasnije objavili da su zatražili odlazak u stečaj zbog prezaduženosti koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnijete krivične prijave.

Tada su naveli da će odluka o eventualnom nastavku poslovanja na srpskom tržištu, biti donijeta u narednih nekoliko nedjelja. Javnost o tome još uvjek ništa ne zna, iako je prošlo skoro tri mjeseca.

Da je ozbiljnih malverzacija u Dajners internešnl klubu bilo, potvrdila je u maju i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, navodeći da očekuje da pravosuđe kazni krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izvještaja Dajners internešenal kluba iz Beograda.

Dajners internešnl Beograd je ogranak Dajnersa koji je poslovao u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Kupio ih je početkom godine Erste kard klub, koji je tek nakon toga utvrdio ozbiljne nepravilnosti u poslovanju, kao i u službenim finansijskim izvještajima kompanije za proteklih nekoliko godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *