Katari Diaru oduzeta parcela u Pržnu i knjižena na državu

Kompaniji Katari Diar oduzeta je parcela od 40.000 kvadrata u uvali Pržna i uknjižena na državu Crnu Goru, zbog čega najavljuju da će otići iz naše zemlje, rečeno je Pobjedi iz izvora bliskih menadžmentu ove kompanije.

Izgradnja turističkog kompleksa u uvali Pržna, na lokaciji nekadašnjeg hotela „Plavi horizont“, dovedena je u pitanje jer je ta parcela upisana kao svojina države, data opštini Tivat na raspolaganje, a kompaniji „Primorje“ Hotels & Restaurants na korišćenje.

“Kompanija je spornu parcelu kupila početkom 2014. godine za 1,4 miliona eura, što je ovjereno kupoprodajnim ugovorom kod notara i tada utvrđeno da nema nikakvih tereta i ograničenja. Pravosnažnim rješenjem Uprave za nekretnine od aprila 2014. godine, Katari Diar postaje isključivi vlasnik i to rješenje je i dalje pravosnažno. Bez preinačenja rješenja ili sudskog postupka, odnosno bez obeštećenja se ne može vlasniku oduzeti nepokretnost”, navodi izvor Pobjede, koji tvdi da rješenje nije ni mijenjano, ni ukidano, niti se tim povodom vodio bilo kakav vanredni postupak.

Kompanija Katari Diar se zbog toga, kako se navodi nezvanično, sprema da napusti Crnu Goru. Novonastala situacija je, po riječima izvora Pobjede, dovela do odlaganja početka gradnje najavljene za ovu godinu, te poljuljala povjerenje menadžmenta u pravni sistem i rad nadležnih institucija u Crnoj Gori. Prema informacijama Pobjede, Katari Diar je ovim povodom uputio pismo Ministarstvu turizma i održivog razvoja. Hotelsko-turističko preduzeće Primorje prodalo je 2010. godine kompaniji Katari Diar kompleks „Plavi horizont“ za 24 miliona dolara, a novi vlasnik je tada najavio da će uložiti 300 miliona eura u ekskluzivne turističke sadržaje. Nakon rušenja hotela „Plavi horizont“ nije počela gradnja novog, jer su se morali rješavati imovinsko-pravni odnosi.

(Pobjeda)

Check Also

Šezdeset godina od primopredaje prvog novosagrađenog broda kotorske „Jugooceanije“

tekst i foto izvor: BokaNews.me Prije tačno šezdeset godina na Luži, pred zidinama Starog kotorskog …

2 KOMENTARI

  1. Interesantna cijena, 35 eura po kvadratu. Za toliko se trenutno moze kupiti katastarska parcela u Berima kraj Podgorice

  2. Kupio je to bre džabe, 50 eura kvadrat na obali sa infrastrukturom i sada se guzi godinama. Ko zna ko je kupio i uzeo tal. Nikada neče graditi ivaj kupac. Možda preproda , ako već nije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *