Pregled štampe za 7. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

U Portonovi smo do sada investirali 221 milion eura

Kompanija Azmont Investments je od ulaska na tržište, 2012. godine, u Portonovi investirala 221 milion eura, saopštio je njen izvršni direktor Rašad Alijev i dodao da se do potpune realizacije projekta očekuju ulaganja od 650 miliona. On je u intervjuu agenciji Mina-business kazao da su grubi radovi na marini završeni.

O Buk-Bijeloj CG nije obaviještena

Republika Srpska ponovo je pokrenula projekat hidroelektrane (HE) Buk Bijela, ali o tome nije obavijestila crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kao instituciju zadužena za sprovođenje Konvencije o procjeni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu (Espoo konvencija).

Biznis karavan daje rezultate

Biznis karavan Ministarstva ekonomije nailazi na dobar odziv crnogorskih privrednika i njegov nastavak planiran je odmah nakon ljetnje pauze, kažu u Ministarstvu, gdje su nedavno najavili da će se centralni dograđaj u okviru ovog projekta održati u Podgorici krajem godine.

Dnevne novine

SDT izviđa krađu papira iz katastra

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kojim rukovodi Milivoje Katnić, izviđa prijave zbog mogućeg prisvajanja državne imovine u Opštini Budva i nestanka katastarske dokumentacije za imovinu vrijednu nekoliko desetina miliona eura.

Javni poziv za banke otvoren do 28. avgusta

Ministarstvo ekonomije pozvalo je banke da do 28. avgusta dostave pismo zainteresovanosti za učešće u projektu Energy Wood III.

Neto gubitak 709.520 eura

HTP Ulcinjska rivijera završila je drugi kvartal sa neto gubitkom od 709.520 eura, 9,7 odsto većim u nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Zemlje regiona uvode recipročne mjere?

Zvaničnici Crne Gore, BiH, Srbije, Makedonije, Albanije i Kosova sastaće se danas u Sarajevu kako bi dogovorili zajedničku reakciju na odluku Hrvatske da poveća takse za uvozno voće i povrće. Odluka Hrvatske da poveća takse za uvozno voće i povrće sa 12 na 270 eura izazvala je burno negodovanje u regionu, piše Dojče vele. Jedna od mogućih odluka, kako se spekuliše, mogle bi biti i recipročne mjere.

Dan

Struja neplanski nestajala 15.000 puta

Potrošači, priključeni na 0,4 kilovoltni (kV) napon, koji u najvećem dijelu čine domaćinstva, u 2016. godini su bez struje ostajali čak 18 hiljada puta i bez električne energije bili preko 50 hiljada sati. Od tog broja, planirana su bila 3.074 prekida, dok je struja neplanski nestala 14.914 puta.

Pale akcije Izbora

Promet na Montenegroberzi je prošle sedmice iznosio 1,72 miliona i bio je oko 60 procenata više nego sedmicu prije. Milionski promet je ostvaren zahvaljujući prodaji akcija CGES-a i Jugopetrola.

Počela isplata dividende

Akcionarima kotorske kompanije Napredak počela je isplata dividende u iznosu 0,52 centa bruto po akciji. Dividenda će za pojedince biti obavljena preko Crnogorske komercijalne banke (CKB). Ukupan iznos za raspodjelu iznosi milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *