Od reprograma poreskog duga 10,2 miliona eura

Dodajte komentar

Primjena zakona o reprogramu poreskog duga obezbijedila je državnom budžetu 10,2 miliona eura, sapšteno je juče nakon sastanka premijera Duška Markovića sa direktorima tri uprave (Carina, Poreske i Uprave za inspekcijske poslove).

Konstatovano je da većina ispunjava svoje obaveze preuzete kroz taj program, ali i naglašeno da će svi koji budu kršili dogovorene obaveze biti blokirani, saopšteno je iz Vlade nakon sastanka.Kako se dodaje, nakon ispekcijskog nadzora za skoro 5.000 osoba obezbijeđeno je da ih poslodavci prijave na penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Ponovljena je potreba daljeg unapređenja zakonodavnog okvira, ali i dogovoreno da se obezbijedi snažnija koordinacija sa policijom, tužilaštvom i sudovima. Uz to, naglašena je neophodnost tješnje saradnje sa lokalnim organima, u prvom redu komunalnom policijom, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da u lokalnim samoupravama postoji nedovoljna poreska disciplina, a razgovarano je o modelima koji bi ih podstakli na kvalitetnije izvršavanje obaveza prema državi. Konstatovano je i da naplata budžetskih prihoda ide odličnom dinamikom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *