U Baru počeo sa radom Yacht Pool Crna Gora

U Baru je zvanično  počeo sa radom Yacht Pool Crna Gora, kao dio Yacht-Pool International koji je kao posrednik u osiguranju osnovan 1976. godine.

Nedeljko Đuranović, osnivača Yaht Pool Crna Gora, kazao je da je glavni cilj ovog osiguravajućeg sistema da ponudi klijentima optimalna pokrića osiguranja za plovila kao i skipere.

“Cilj nam je omogućiti klijentima korištenje naših usluga kako bi znali da u svakom trenutku imaju osiguranje koje pokriva sve njihove potrebe, imovina (brod) im je sigurna, a u slučaju nesretnog događaja (štete) imaju se kome obratiti jer Yacht-Pool ima Help line 0-24 sata”, istakao je Đuranović.

Na svečanosti ovim povodom okupili su se predstavnici branše osiguranja, Uprave Pomorske siguranosti, Lučkih kapetanija, ljudi iz nautičkog biznisa kao i sami nautičari.

Džek Šurja, osnivač i direktor Yacht Pool Hrvatska, koja pruža podršku  Yaht Pool-u Crna Gora, ovim povodom je kazao da bez obzira  dali se radi o malom plovilu za rekreativne svrhe ili o prekookeanskom plovilu pretpostavke za dobro pokriće leže u dubinskom pomorskom znanju brodograditeljstva, pomorskoga prava i pomorskih uzanca. Snaga Yacht-Pool-a leži upravo u navedenoj interdiscinplinarnosti i specijalizovanosti.

Yacht-Pool Internationl djeluje širom cijele Evrope te je kao logičan slijed razvoja tržišta otvorena i podružnica u Crnog Gori sa sjedištem u Bar-u.

Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja koje je strateški partner Yacht Poola MNE, je istakao da će Lovćen davati osiguravajuče pokriće za polise izdate preko  Yaht Poola u Crnoj Gori.

“Prepoznali smo da funkcija osiguranja doprinosi razvoju nautičkog turizma i spremno smo dočekali ovakvu organizaciju koja će u potpunosti na našem tržištu i uz našu podršku  dati puni doprinos u podizanju nivoa osiguranja u nautici i svemu što ova oblast sa sobom nosi”, zaključio je Božič.

Check Also

Lovćen osiguranje nudi vrijednosni bon uz automobilska osiguranja

Lovćen osiguranje AD je za svoje klijente pripremio novu ponudu pod nazivom “Vrijednosni bon uz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *