Tvrde da su fiktivnim kreditima „pokrivali“ one teško naplative

2 komentara

Ni centa nijesmo uzeli od fiktivno podignutih kredita. Podizali smo ih da bi plaćali rate za kredite koje je bilo teško naplatiti i koje je odobrila prethodna šefica šaltera, a koja se tada nalazila na trudničkom bolovanju – ovako su se juče u Osnovnom sudu u Kolašinu branile dvije bivše službenice Atlas banke koje se terete za zloupotrebu položaja.

Pred sudskim vijećem sudije Arsena Popovića optužbe je kategorično negirala Dragana Rakočević, koja je radila kao šefica šaltera i Lidija Bulatović, koja je bila blagajnica. Njih dvije i njihov kolega Miloš Medenica optužnicom se terete za zloupotrebu službenog položaja čime je Atlas banka navodno oštećena za nešto više od milion eura. U sličnim izjavama Rakočević i Bulatović su potvrdile da su rate kredita koje je odobrila prethodna šefica šaltera bile teško naplative. U tim slučajevima, kako su objasnile, bilo je nemoguće utuženje korisnika kredita pa su se odlučile na fiktivno podizanje kredita… – Iz filijale u Bijelom Polju i centrale u Podgorici insistirano je da se naplate potraživanja.

“Lidija Bulatović, Miloš Medenica i ja smo se interno dogovorili da uplatu rata obezbijedimo tako što ćemo podići fiktivne kredite na ima sugrađana i bez njihovog znanja. Za to smo koristili lične podatke koje smo imali u našoj banci. Sva sredstva od tih fiktivnih kredita su isključivo korišćena za uplatu rata kredita čije redovno vraćanje nije moglo biti obezbijeđeno. Ni euro nijesmo koristili za sebe o čemu postoji dokumentacija. Zahtjeve za kredite koji su bili fiktivni slali smo na odobrenje u filijalu i centralu i sa tih adresa dobijali odobrenja. Sve kontrole pa i one od strane Centralne banke, nijesu našle ništa neregularno”, kazala je Dragana Rakočević.

Medenica: Od 303 sporna kredita isplatio sam samo 18

Miloš Medenica, koji je zajedno sa Draganom Rakočević i Lidijom Bulatović optužen za zloupotrebu službenog položaja, rekao je da nije odgovoran za isplatu fiktivnih kredita.

“Od 303 sporna kredita isplatio sam samo 18. Isplatio sam ih što sam mislio da je kreditna dokumentacija prošla uobičajenu proceduru. Novac sam ostavljao banci”, kazao je Medenica, dodajući da nije učestvovao u internom dogovoru sa koleginicama o podizanju fiktivnih kredita”.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Da ovo nije stvarno tekst novinarke, bio bi divan scenario za Kesica i njegovu ekipu iz njuzneta…

    I zasto stvarni bankarski strucnjaci ne mogu da rade posto se ovakve prakse ne bi smjele tolerisati nikome. A o ovome ni jedno pitanje Knezevicu a realno je on najodgovorniji zasto se banka uvela u krizu, iako se on volu sakriti iza bacuski i sl nato spinova.

  • A što bi sa kreditima ADICO u poslovnici kod Gintasa. Dva miliona na osnovu falsifikovanih pečata MUPa i Elektrodistribucije. Niko se ne glaska, ni tužilac ni mediji svi vole sponzore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *