Gradi se parking kod Milenijuma

Dodajte komentar

Preduzeće Parking servis čeka podatke iz katastra za nekoliko parcela na kojima su planirali izgradnju novih parkinga. Potvrdu su dobili samo za prostor preko puta Ekonomskog fakulteta, pored mosta Milenijum, koji i sada građani koriste kao „divlje” parkiralište.

Ostale lokacije su u Mjesnoj zajednici Nova varoš i kod Gintaša. Kako je kazao Nusret Canović, direktor preduzeća, planirano je da se rade zonski parkinzi.

“Imali smo sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica i građanima. Iako oni nijesu završeni imamo neki presjek tih sastanaka. Imamo predloge za označavanje novih parking mjesta gdje je to stvarno potrebno. To nije sigurno da će na svaki njegov predlog da bude urađen parking, jer se moraju provjeriti mogućnosti, a prije svega da li je to predviđeno DUP-om, PUP-om i šta je namjena tih parcela. Svakako biće parcela koje će se urediti kao zonski parkinzi”, rekao je Canović.

U toku je provjera parcela u katastru, a za jednu su već dobili potvrdnu informaciju.

“Preko puta Ekonomskog fakulteta je sada neuređena površina gdje se parkiraju građani i to je sada divlje parkiralište. Ona bi mogla da se uredi kao zonski parking, da se obore ivičnjaci, da se uradi nivelacija parkinga, zeleni pojas i da se ta parcela privede namjeni, jer pored parkinga dobijamo i uređenu zelenu površinu. Od katastra smo za tu parcelu dobili mišljenje i tu može da se uradi parking. Za ostale parcele koje su u MZ Nova varoš i oko Gintaša još čekamo mišljenje katastra”, kaže Canović.

Najavio je širenje parkinga u Siti kvartu.

“Prvenstveno to je Ulica Radoja Dakića. Imamo zahtjeva građana da se taj dio zonira, a tehnički ulica zadovoljava. Imamo zahtjeve i od građana Ulice kralja Nikole za širenje zone. To su predlozi samo koji su u proceduri. Treba sve provjeriti pa onda pristupiti izradi u koliko je to moguće. Mi tamo nemamo finansijske interese već to radimo u interesu stanara. Mjesečna zakupnina je sedam eura, a da sto njih uzme parking to je 700 eura. To je jedna bruto plata radnika. Međutim, mi to radimo u sklopu javne funkcije koju obavljamo”, kazao je Canović.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *