Addiko ponudila plaćanje preko Vibera

Dodajte komentar

Addiko Bank danas je prezentovala po prvi put u Crnoj Gori uslugu plaćanja koja se zasniva na Viberu. Putem Vibera, jedne od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmjenu poruka, Addiko sada pruža uslugu „Addiko Chat Banking“, digitalnu bankarsku uslugu koja omogućava da Addiko ne samo direktno komunicira sa svojim klijentima, već i da im pruži savremene i jednostavne načine plaćanja.

Kako su kazali iz banke, ovim je Addiko Bank postala prva komercijalna banka u Crnoj Gori, kao i jedna od prvih u svijetu, koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber. Uvođenjem „Addiko Chat Banking-a“ Addiko banka je napravila veliki digitalni iskorak i učinila da osnovne bankarske usluge u Crnoj Gori budu praktičnije, direktnije i efikasnije.

„Addiko Chat Banking” omogućava korisnicima da odmah izvrše plaćanja u domaćem platnom prometu, provjere stanje na bankovnom računu, imaju uvida u transakcije, koriste platne obrasce, kao i  pronađu najbliže poslovnice ili bankomate. Istovremeno, korisnici putem “Addiko Public naloga na Viberu” mogu u realnom vremenu dobiti informacije o uslugama i proizvodima Banke i direktno komunicirati sa bankom.

Glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica  Christoph Schoen kazao je da digitalizacija nije hir, već neizbježan način poslovanja na duge staze.

“Današnji klijenti su veoma digitalno pismeni i žele praktičnu 24/7 bankarsku uslugu u rukama. Addiko je prošle godine dala obećanje pružanja jednostavnog i direktnog bankarstva i mi živimo u skladu sa tim obećanjem. “Addiko Chat Banking” je usluga budućnosti koja je dostupna sada – personalizovana usluga koja korisnicima omogućava korišćenje modernog digitalnog bankarstva na način koji najbolje funkcioniše za njih. Mi smo u Addiku vrlo ponosni što predvodimo inovacije i pokrećemo nešto što smatramo industrijskim standardom u godinama koje dolaze”, kazao je Schoen.

Aktiviranje „Addiko Chat Banking” vrši se preko usluge elektronskog bankarstva Addiko E-Bank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima. Dnevni limit za plaćanja je 400 EUR i uplate se mogu vršiti prema fizičkim licima i pravnim licima, pri čemu primaoci novca ne moraju imati instaliranu uslugu „Addiko Chat Banking”, budući da se uplate vrše po istom principu kao i ostale transkacije elektronskog bankarstva i autorizovane su PIN-om.

G eneralni menadžer Vibera za region centralno-istočne Evrope Atanas Raykov kazao je da se kompanija razvijala od aplikacije za instant poruke prema komunikacijskoj platformi.

“Milioni ljudi koriste Viber na dnevnoj bazi i naš cilj je da kreiramo mostove između korisnika, kao i kompanija, koji će im olakšati međusobno funkcionisanje. Praćenje profila kompanije omogućava vam interakciju sa njom kroz jednostavan 1-na-1 „chat” ili pomoću „chat-bot-a”. Svaki korisnik može zatražiti informacije i upravljati svojim uslugama na brz i siguran način. Takođe, vidimo i veliki interes za takvom vrstom B2C (business-to-client) komunikacije iz biznisa”, poručio je on.

Addiko se ponosi uvođenjem usluge „Addiko Chat Banking” u partnerstvu sa Comtrade Digital Services i Viberom, koji ima više od 33 miliona aktivnih korisnika u centralno-istočnoj Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *