Deloit i KPMG dostavili ponude za savjetnika za kupovinu Rudnika uglja

1 komentar

Na tender za izbor savjetnika i izradu studije opravdanosti ulaganja i procjene Rudnika uglja Pljevlja prijavile su se konsultantske kuće KPMG i Deloit, rečeno je Pobjedi iz Elektroprivrede.

O ponudama koje su prispjele na juče zakljčen tender nadležni u EPCG će se, kako nam je rečeno, izjasniti u skladu sa prispjelom dokumentacijom i uslovima tendera. Rješenje o najpovoljnijoj ponudi biće objavljeno na portalu Uprave za javne nabavke u zakonskom roku od 90 dana.

Procijenjena vrijednost

Tender je objavljen 18. aprila, a procijenjena vrijednost nabavke je 100 hiljada eura sa PDV-om. Članovi Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda su predsjedavajuća Nataša Ćorović, Vladimir Nikčević, Andrija Lazović, Jovan Brkuljan i Jelena Nikolić.

Kriterijum za evaluaciju ponuda su najniža ponuđena cijena (40 bodova) i kvalitet (60 bodova). Tenderom je predviđeno da zainteresovani ponuđači, koji će raditi procjenu, moraju dostaviti međunarodno priznate profesionalne sertifikate iz oblasti procjene vrijednosti Accredited Senior Appraiser (ASA) ili Chartered Finanscial Analyst (CFA).

Skupština akcionara EPCG je 31. januara na vanrednoj sjednici donijela odluku o izražavanju zainteresovanosti za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika uglja. Italijanska kompanija A2A i biznismen Aco Đukanović ponudili su EPCG da otkupi njihove akcije u Rudniku po cijeni od 6,5 eura, odnosno za oko 16,5 miliona eura. Nominalna cijena akcije Rudnika je 4,2 eura, dok je tržišna vrijednost na berzi ovih dana četiri eura.

U vlasničkoj strukturi Rudnika uglja država posjeduje 31,1 odsto udjela, A2A 39,4 odsto, a Aco Đukanović 11,8 odsto.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *