Pregled štampe za 18. maj: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Svi poboljšali pristup internetu

Skupštinski Odbor za ekonomiju finansije i budžet juče je saslušao osam kandidata od kojih treba da odaberu dva i predlože ih Skupštini za nove članove Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Novac čeka 517 žrtava tranzicije

Fond rada je od početka godine isplatio 864,77 hiljada eura za 449 radnika, žrtava tranzicije, čiji su zahtjevi pozitivno riješeni, saopšteno je Vijestima iz te institucije. Na novac će morati da čeka 517 radnika.

Ponudiće akcije građanima

Kompanija Luštica divelopment, koja na tivatskom dijelu poluostrva Luštica gradi turistički kompleks Luštica Bay, planira da građanima ponudi mogućnost da putem dokapitalizacije ulažu u tu kompaniju.

 

Dnevne novine

Postaćemo primamljivija destinacija za investiranje

Nacrt zakona o planiranju i izgradnji je veliki i hrabar korak naprijed kada je u pitanju unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje investicione klime, ocijenjeno je na okruglom stolu, koji je održan drugog dana festivala nekretnina i investicija FREI 2017.

Nerezidenti iz zemlje povukli 11 miliona

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prva dva mjeseca ove godine iznosio je 77,9 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 13,3 miliona, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Prevezeno više putnika

Prevoz putnika u prvom kvartalu bio je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći u drumskom, lokalnom drumskom saobraćaju i na aerodromima, pokazuju podaci Monstata. Kada je riječ o drumskom saobraćaju, prevoz je povećan 0,7 odsto, u lokalnom drumskom 2,2 odsto, a na aerodromima 13,5 odsto.

Dan

Hitno potreban novi zakon

Bivši direktor Uprave za igre na sreću Ilija Vukčević organizuje sjutra konferenciju povodom donošenja novog Zakona o igrama na sreću, koji je, kako tvrdi, prijeko potreban ne bi li ta oblast konačno bila uređena. Vukčević je u intervjuu za “Dan govorio o ciljevima te konferencije.

Izabrati stručnjake, a ne rođake funkcionera

Odbor za ekonomiju će odlučiti do kraja maja koja će dva kandidata predložiti Skupštini da budu članovi Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). Članovi odbora intervjuisali su juče osam prijavljenih kandidata, većinom inženjera elektrotehnike, koji su gotovo puna tri sata odgovarali kako bi razvijali EKIP, šta bi uradili po pitanju međunarodne saradnje i kako bi sarađivali sa Skupštinom.

Šteta od privatizacije 10 miliona

Izvršni odbori sindikalnih organizacija AD Port of Adrija održali su sastanak povodom najnovijih dešavanja u kompaniji, a vezano za pravni stav Građanskog vijeća Vrhovnog suca od 27. marta, saopšteno je iz tog sindikata.

Pobjeda

Sosijete nije na prodaju

Sosijete ženerale nije u procesu prodaje banke u Crnoj Gori, saopštio je glavni izvršni direktor Miroslav Hiršl na skupštini akcionara ove banke, kojaje održanajuče.

Fiskalna strategija se još dogovara

Fiskalne mjere koje treba da uvedemo od junajoš dogovaramo. One još nijesu zaokružene, pa zbog toga ne bih govorio o konkretnim mjerama čiji cilj je da sačuvaju makroekonomsku stabilnost i stvore razvojni ambijent za jačanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta, rekaojejuče premijer Duško Marković.

U narednih pet godina ulažu 50 miliona eura

U željezničku infrastrukturu će u narednih četiri do pet godina biti uloženo 50 miliona eura, dokje od 2006. godine u infrastrukturu i vozna sredstva investirano 130 miliona eura, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *