Microsoft uložio novac u srpsko-američki startap

IT firma Frejm (Frame) koja ima svoj tim u Srbiji dobila je novu investiciju vrijednu 16 miliona dolara, a među investitorima je i najveća softverska kompanija na svijetu Microsoft, saopšteno je danas iz Frejma.

Ovaj srpsko-američki startap svojim proizvodima omogućava mnogim svjetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u klaud (cloud).

Frejm u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Jedan od potpredsjednika Majkrosofta Nagraj Kašjap rekao je da je impresioniran onim što je vidio u toku dosadašnje saradnje sa Frejmom.

„Frejm omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoftov kloud, Frejm nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom svijeta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta“, rekao je Kašjap.

 

Check Also

Novca je svakog dana sve više, ali je gotovine sve manje

Novca je svakog dana sve više, ali je gotovine sve manje. Poreznici, bankari i tehno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *