Truci kupili mali dok brodogradilišta Bijela

Dodajte komentar

Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, dug 148 metara, sa opremom, prodat je jedinom ponuđaču, turskoj kompaniji Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret, za 2,1 milion eura.

Iz kabineta predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića Radiju Jadran su kazali da je odluka o prodaji malog doka donijeta 19. aprila. nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732,00 eura.

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, pojašnjeno je u odgovorima.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilištra od 7.marta ove godine nije bilo zainteresovanih ponuđača, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Podsjetićemo da su na V Javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta, između ostalog, bili posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine, vozni park, za nešto više od 8 miliona eura.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *