Uručene Nagrade Privredne komore Crne Gore

1 komentar

Nagradu Privredne komore za uspješno poslovanje dobio je Centar za ekotoksikološka ispitivanja, dok je nagrada za društvenu odgovornost otišla u ruke Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele. Na jučerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada, koja se održala povodom dana Privredne komore, priznanje za inovativnost pripalo je kompaniji Biznis intelidžens konsalting a za unapređenje menadžmenta direktoru JU “Lovćen” Bečići Sretenu Mrvaljeviću.

Nagrade je, na 89. godina rada PKCG, uručio predsjednik države Filip Vujanović.

Predsjednik Privredne komore Velimir Mijušković kazao je da je nagrada ove poslovne asocijacije najznačajnije i jedinstveno priznanje u oblasti privrede, koje datira od 1969. godine.

“Upravo isticanje kompanija i pojedinaca koji ostvarenim rezultatima zavređuju ovo priznanje najprikladniji su način obilježavanja dana Komore, koja je osnovana 21. aprila 1928. godine. Danas obilježavamo 89 godina osnivanja i trajanja Privredne komore Crne Gore, doma privrede duge tradicije koji od najranijih dana predstavlja važnog činiocadruštveno ekonomske zbilje na ovim prostorima”, rekao je Mijušković.

Vujanović je naglasio da je 2016. bila godina u kojoj su privrednici djelovali ostvarujući ekonomski razvoj Crne Gore sa porastom BDP-a od 2,5 odsto, u regionalno i globalno nepovoljnim uslovima za poslovanje.

“To jeste uspjeh i dokaz kontinuiteta rasta naše ekonomije koja je nakon nezavisnosti samo dvije godine bila u recesiji dok su sve druge bile godine važnog, vrijednog i prepoznatljivog ekonomskog rasta”, ocijenioje Vujanović.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hehehe G-din Mijuskovic nekako na fonu losih tuzilaca i losih sudija trazi da se sankcionise verbalni delikt (anterfile u danasnjem neuspjesnom ckl-u). Kao da stvarno bilo koji novinar ili javna licnost targetiraju “…casne i radne privrednike”. Mora da nije upucen da je u toku slucaj Primorka-Pelgonije ili pak u regionu u toku je Agrokor. Nema sto, ono bas privrednici za ponos.

    Zar je moguce da jedan relativno pristojan predsjednik PK CG-a (ne vidi se iz aviona da je partijski covjek) tako umanjuje nagradu upravo privredniku (BI Consulting) koji je napravio kljucni korak da su finansijski izvjestaji bar velike vecine privrednih drustava konacno predmet analiza, a da to nisu tunjavi zakljucci CB CG-a ili kakva kafanska zvaka.

    Zasto na ovakvom skupu predsjednik PKCG-a ako vec zeli da smanji ogovaracke kapacitete crnogorske pizme ne predlozi da se pokrene incijativa da se doprinos za udruzenja poslodavaca izmjesti ekskluzivno od PK CG-a i uveze za samostalne odluke privrednika, pa ce onda energije razmjene kvalitetnih informacija biti razvojne i u korist daaljnjeg jacanja poslovnih reputacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *