Pregled štampe za 22. april: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Prodato 6,5 odsto akcija Trenda za 804 hiljade eura

Na Montenegroberzi promet je juče iznosio oko 833 hiljade eura, od čega se više od 96 odsto ili 804,15 hiljada eura odnosilo na kupoprodaju akcija ZIF Trend.

Vlada štiti slovenačke interese u krizi Agrokor

Leks Merkator naći će se naredne sedmice pred slovenačkim parlamentom, odlučili su u četvrtak zastupnici. Zakon kojima Vlada želi da zaštiti slovenačke interese u krizi hrvatskog Agrokora, vlasnika Merkatora, predviđa imenovanje vladinog prestavnika u upravu Merkatora koji treba da spiječi odliv novca u Zagreb.

Radnici strahuju da vlasnik odlazi

Radnici Željezare Tosčelik strahuju da bi turski vlasnik uskoro mogao da napusti nikšićku fabriku, iako je počela najavljena proizvodnja visokokvalitetnih čelika.

Da im isplate oko 1,28 miliona

Privredni sud usvojio je tužbene zahtjeve 66 nesaglasnih alccionara Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Eurofond i obavezao društvo za upravljanje tim fondomEuroinvest da im za akcije isplati oko 1,28 miliona eura.

Dnevne novine

Otvaranje radnih mjesta misija svih

Problem i misija svih subjekata crnogorskog društva je da se stvore nova radna mjesta, uz obezbijeđivanje podsticaja i olakšica, posebno u preduzetništvu, na sjeveru i porodičnom biznisu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Terminali još u kafićima, država i dalje na gubitku

Ministarstvo finansija i Uprava za igre na sreću očigledno su svjesno, nezakonito izmjestili priređivanje igara na sreću iz kladionica u ugostiteljske objekte, čime su praktično prekršili više od trećine zakona o igrama na sreću.

Žensko preduzetništvo jačati novim podsticajnim mjerama

Bolja finansijska podrška, sticanje potrebnih znanja i vještina, unapređenje promocije i umrežavanja, kao i cjelokupnog poslovnog ambijenta za mala i srednja preduzeća u većinskom vlasništvu žena biće ključne aktivnosti i podsticajne mjere u ovoj godini, koje će žene pokrenuti da se bave biznisom.

Pobjeda

Za nova radna mjesta treba dati olakšice

Misija svih subjekata društva je da se stvore nova radna mjesta, uz obezbjeđivanje podsticaja i olakšica, posebno u preduzetništvu, na sjeveru i porodičnom biznisu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uručujući godišnje nagrade Privredne komore u Vili Gorica. On je kazao da je zadatak da svi žive bolje imajući mogućnost da rade.

Vukotić: Nije zdrav novac iz budžeta koji se puni zaduživanjem

Zdrav novac nikada ne može doći iz budžeta koji se puni zaduživanjem, odnosno javnim dugom. Jer zdrav je samo onaj novac koji zarađujete na tržištu kazao je rektor Univerziteta Donja Gorica u Podgorici dr Veselin Vukotić na međunarodnoj konferenciji “Fri Market Roud Šou.

Isplatiti 2,2 miliona za 67 akcionara

Ukoliko prvostepena presuda Privrednog suda postane pravosnažna “Eurofond će morati da isplati akcionarima 1,9 miliona eura na ime otkupa akcija i 163 hiljade eura za troškove parničnog postupka. Uz to bi ih očekivao i trošak zatezne kamate od skoro 175 hiljada eura.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *