Prihodi Yahooa u prvom kvartalu skočili 22 posto

Yahoo je u prvom tromjesječju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana prije, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internet poslovanja Verizon Communicationsu.

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromjesečju ove godine 99,4 miliona dolara ili 10 centi po dionici, u poređenju s neto gubitkom od 99,2 miliona u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je saopštio da su prihodi odjela Mavens u prvom tromjesečju porasli 35,6 posto, na 529 miliona dolara. Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem telefona, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi mogao biti posljedni finansijski izvještaj Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je kompanija objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dijela poslovanja očekuje u julu.

Verizon je u februaru pristao da kupi temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektronsku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cijena s izvorne ponude smanjena za 350 miliona dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu kompaniju.

Check Also

Dan na evropskim berzama (22.11.2017.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *