Pregled štampe za 13. april: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Razmotriće mjere za očuvanje radnih mjesta

U Beogradu će 19. aprila biti održan sastanak ministara trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, BiH i Crne Gore, na kojem će se razgovarati o poslovanju koncerna Agrokor, najavilo je Ministarstvo trgovine Srbije. Navodi se da će na sastanku u Beogradu biti razmatrane zajedničke mjere i aktivnosti za očuvanje radnih mjesta, zaštitu interesa dobavljača, kao i druga pitanja u vezi sa stabilnošću poslovanja tog koncerna.

Šinavatra kupio ostrvo Havaji

Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra, naturalizovani Crnogorac, kupio je za 24 miliona eura jugoistočni dio ostrva Sveti Nikola, od budvanske kompanije San investments iza koje stoje beogradski biznismen Stanko Subotić Cane, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Damjanović: Hitno izbaciti terminale

Službeni list juče je objavio, sa datumom od 10. aprila, odluku Ustavnog suda od 24. februara ove godine kojom je ukinut dio Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničkih igara, odnosno dio rečenice i u ugostiteljskim objektima koja se odnosi na priređivanje kladioničarskih igara na terminalima.

Dnevne novine

Crnagoracoop otpremila drugi kontejner robe za SAD

Danilovgradska kompanija Crnagoracoop poslala je početkom ove sedmice drugi kontejner robe u Sjedinjenje Američke Države (SAD), u koje je krajem februara počela izvoz kafe i konditorskih proizvoda.

Akcionari 27. aprila razmatraju privatizaciju

Vanredna sjednica Skupštine akcionara Hotelsko turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, na kojoj će dioničari razmatrati moguće modele privatizacije kompanije, biće održana 27. aprila.

Četiri lokacije da budu biznis zone

U Nikšiću trenutno postoje četiri konkurentne lokacije koje se mogu proglasiti biznis zonom, ocijenjeno je na okruglom stolu na temu “Biznis zone i mogućnosti podrške privrednicima” koji su juče Ministarstvo ekonomije i opština Nikšić održali u Tehnopolisu.

Dan

Ne znaju gdje je 200 tona cigareta

Vlasnik arapske kompanije BMJ Industriz FZ LLC Ahmad Bkairat kazao je da se ta kompanija ne povlači iz Novog duvanskog kombinata. On je najavio da bi nova fabrika, koju ta kompanija gradi na Tuškom putu, na placu koji je ulog Glavnog grada u NDKP, trebalo da bude završena za dva mjeseca, kao i da će krenuti sa probnom proizvodnjom.

Zbog neustavnog pravilnika, država gubila milione

Ustavni sud donio je odluku o ukidanju odredbe člana Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničarskih igara, odnosno dijela koji se odnosi na njihovo priređivanje u ugostiteljskim objektima.

Državu ne zanima Solana

Iako se Ministarstvo turizma tokom prve konferencije o zaštiti ovog područja, u aprilu 2015. godine, obavezalo na proglašenje Solane zaštićenim područjem na nacionalnom i međunarodnom nivou, proces zaštite do danas nije priveden kraju. To je ocijenjeno na juče održanoj trećoj međunarodnoj konferenciji o zaštiti Solane “Bajo Sekulić.

Traže da se poništi nezakoniti tender za Luku Bar

Međunarodni savjet dokera (IDC) uputio je dopis premijeru Dušku Markoviću i predsjedniku Tenderske komisije za privatizaciju Luke Bar Branku Vujoviću, u kojem navode da podržavaju lučke radnike koji se protive privatizaciji tog preduzeća.

Pobjeda

Ugovori za Luku i Montekargo proslijeđeni Savjetu

Tenderska komisija za privatizaciju proslijedilaje Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte predloge ugovora o prodaji Luke Bar i Montekarga poljskom OT Logistiku kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske Branko Vujović. Savjet bi ukoliko sve bude prihvatljivo, predloge ugovora trebalo da uputi Vladi na razmatranje i usvajanje.

Vlasnici 348 miliona štednje da ne brinu

Ukoliko se Sosijete ženeral povuče sa crnogorskog tržišta vlasnici štednje u ovoj banci koja iznosi blizu 348 miliona eura nemaju razloga za brigu kazao je juče za Pobjedu direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *