Kako je jedna djevojčica razljutila već razjarenog bika

Dodajte komentar

„Neustrašiva djevojčica“, skulptura koja je privremeno uoči Dana žena postavljena na Menhetnu, razljutila je kreatora skulpture „Razjarenog bika“.

Te dvije skulpture nalaze se na koji metar jedna od druge, a „Neustrašiva djevojčica“ namjenski je postavljena ispred „Razjarenog bika“ kao simbol žena u poslovnom svijetu. Kreator „Razjarenog bika“, Arturo di Modika, smatra da odluka da „Neustrašiva djevojčica“ ostane na tom mjestu u potpunosti mijenja značenje njegovog djela, ali i narušava njegova prava.

„Ovo je veoma loše“, rekao je umjetnik na konferenciji za novinare objašnjavajući da je „Razjareni bik“ napravljen kao pozitivan simbol, a da sada, zbog „Neustrašive devojčice“, izgledao kao zlikovac.

Di Modika je čak angažovao i advokata čiji posao je da od grada Njujorka zahtijeva uklanjanje skulpture „Neustrašive djevojčice“, ali i finansijsku nadoknadu.

„Neustrašiva djevojčica“ trebalo je da bude uklonjena 2. aprila, ali su gradske vlasti zbog pozitivnog odjeka medju gradjanima odlučile da ona na Wall Street-u ostane do februara naredne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *