CKB protiv Katara

Dodajte komentar

Iako je bilo planirano da na jučerašnjem ročištu budu saslušani zaposleni u CKB-u, kao i vještak finansijske struke Hamid Šabović, do toga će ipak doći na idućem ročištu. Sutkinja Borjanka Zogović je ročište po tužbi CKB-a protiv kompanija Kataro investment i Montenegro SPA Italija odložila za 18. april, kako bi vještak imao dovoljno vremena da pripremi dopunski nalaz.

Riječ je o ponovljenom postupku, jer je prvobitnu presudu ko jom je sud odbio tužbeni zahtjev CKB-a da kompanija Kataro vrati dva miliona eura sa kamatom, koja je, prema tvrdnji tužioca, utrošila na kupovinu akcija HLT fonda, Apelacioni sud ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima advokata banke Vladimira Bojića, CKB je zaključila ugovor o kreditu sa kompanijom Kataro investment u vrijednosti od 1,5 miliona eura i prema usmenom nalogu tadašnjeg menadžmenta banke, novac prenijela direktno na račun brokerske kuće Monteadria broker diler, kojim su kupljene akcije HLT fonda. Kataro je, nakon tri godine od uzimanja kredita, napravio vansudski sporazum o prenosu ovih akcija na ćerku firmu Montenegro SPA Italija, kako bi, prema riječima Bojića, izbjegao vraćanje kredita.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *