Druga runda pregovora za Luku Bar do petka

Dodajte komentar
Luka Bar

Završna runda pregovora sa OT Logistikom počeće krajem ove sedmice, kada se očekuje dolazak predstavnika poljske kompanije koja je jedina dostavila ponudu za Luku Bar i Montekargo.

Na tender je ponuđeno 30 odsto akcija Luke i 51 odsto Montekarga.

predsjednik tenderske komisije Branko Vujović je kazao da očekuje da će pregovori biti završeni do kraja marta. On je našoj redakciji prije nekoliko dana kazao da je za sada zadovoljan pregovorima sa poljskim OT Logistikom, ali da još ništa nije završeno.

“Ostaju nam još dva do tri pitanja i da se još jednom vratimo na cijenu”, kazao je Vujović.

Pregovori su počeli 14. februara, a prvo su vođeni o Luci, a potom o Montekargu. Vujović je ranije našoj redakciji kazao da je za Vladu značajno da imamo jednog ponuđača, odnosno investitora i za Luku Bar i za Montekargo. Objasnio je da Vlada u paketu gleda ove dvije kompanije kao projekat koji je od značaja za Crnu Goru.

Kazao je i daje pripremljen novi koncesioni ugovor za Luku, koja državi trenutno na ime korištenjaobalnogpojasa i akvatorijuma plaća 36.000 eura godišnje.

Novi koncesioni akt predviđa naknadu od 500.000 eura fiksno plus procenat od pretovara, što znači da će ta naknada godišnje da se kreće od 700 hiljada do milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *