Otvaranje hotela “Berane” 1. maja

Nakon više od deset godina, hotel “Berane” ponovo će početi da radi 1. maja. U rekonstrukciju hotela, koji će imati sve sadržaje, investitor je uložio tri i po miliona eura, a za početak zaposliće između 40 i 50 radnika, objavila je RTCG.

Rekonstrukcija hotela “Berane” privodi se kraju, iako sve bude išlo po planu prve goste primiće u maju, do kada će biti završena prva faza.

Završeni zanatski radovi se izvode, a ukupna investicija bi trebalo da bude oko 3.500.000 eura”, saopštio je investitor i vlasnik kompanije “Beton grupa Popović“, u čijem sastavu će poslovati hotel, Aleksandar Popović.

Hotel će raspolagati sa 80 ležajeva i svim pratećim sadržajima i ambijentalno će biti prilagođen prostoru za koji su Beranci posebno vezani.

Objekat će, između sotalog, imati hotelsku terasu, čuvenu baštu hotela “Berane”, a imaće i kongresnu salu sa preko 500 mjesta. U nekoj drugoj fazi imaćemo i spa centar sa bazenom, saunom i turskim kupatilom. Imaćemo i sportskih terena, tako da ćemo moži da primimo sportske ekipe na pripreme“, kazao je Popović.

On vjeruje da će pokretanje hotela omogućiti dinamičniji privredni razvoj grada i sjevera u cjelini.

Planiramo da otvorimo u toj prvoj fazi nekih 40-50 radnih mjesta, da damo jedan dodatni impuls razvoju i Berana i sjevera Crne Gore“, istakao je Popović.

Check Also

Prva emisija obveznica Srpske od 200 miliona eura emitovana na Bečkoj berzi

Prva emisija obveznica Republike Srpske od 200 miliona eura emitovana je u četvrtak na Bečkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *