Reagovanje Azmont Investment: Izgradnja Marine teče po planu

Nakon što je u dnevnom listu Pobjeda pobjavljena informacija da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma obustavilo postupak izdavanja građevinske dozvole kompaniji Azmont investment za izgradnju marine-luke nautičkog turizma u Kumboru, demantovali su te navode iz ove kompanije ističući da izgradnja Marine teče po planu.

Međutim, kao glavni investitor projekta, Azmont Investments je samo privremeno odustala od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole i to isključivo iz formalnog razloga.

“Naime, u skladu sa pravilnikom o načinu izrade, razmjeri i bližoj sadržini tehničke dokumentacije, grafička dokumentacija između ostalog treba da sadrži i elaborat parcelacije po planskom dokumentu, ovjeren od strane organa uprave nadležnog za poslove katastra. Dodatno, iz objektivnih razloga predmetni elaborat nije završen i ovjeren od strane nadležnog organa. U ovom trenutku u toku je izrada predmetnog elaborata. Isti elaborat će nakon ovjere poslužiti kao osnov za zaključenje aneksa ugovora o korišćenju morskog dobra, što je već usaglašeno sa predstavnicima Morskog dobra”, istakli su iz ove kompanije.

Kako su dodali, nakon izvršenja ove dvije jednostavne, formalne i nesporne aktivnosti, Azmont Investments će odmah obnoviti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i istu pribaviti u zakonom propisanom roku.

“Izgradnja Portonovi rizorta nastavlja shodno planovima, a to uključuje i najmoderniju Marinu koja će biti sastavni dio”, naglasili su iz kompanije, dodajući da su kao glavni investitor Potonovi resorta uradili kompletan idejni projekat luke nautičkog turizma.

“Idejni projekat je revidiran i dobijen je pozitivan izvještaj o reviziji istog. Takođe, u najvećoj mjeri završena je izrada glavnog projekta”, zaključili su iz Azmonta.

Check Also

Uspješna poslovna 2017. godina za GRAWE osiguranje

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *