Prisustvo Wizz air- a unapređuje dostupnost CG kao destinacije

Dodajte komentar

Crna Gora i Mađarska imaju prostora za unaprijeđenje ekonomske saradnje, s obzirom na prirodnu povezanost dvije države, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i dodao da je posebno značajno prisustvo kompanije Wizz air na crnogorskom tržištu.

Radulović je na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Krisztianom Posa-om, kazao da je zadovoljan zbog činjenice da pored izuzetno dobrih političkih odnosa dvije zemlje ostvaruju i uspješnu ekonomsku saradnju, posebno u oblastima od prioritetnog značaja, poput turizma i investicija u turizam.

Radulović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, posebno naveo značaj prisustva mađarske kompanije Wizz air na crnogorskom tržištu i kazao da vjeruje da će najavljene nove avio linije dodatno unaprijediti poslovanje te kompanije, ali i dostupnost Crne Gore kao destinacije.

To predstavlja jedan od prioriteta u narednom periodu“, dodao je Radulović.

On je posebno naveo sigurnost i profitabilnost investiranja u crnogorski turizam i pozvao mađarske investitore da dođu u Crnu Goru.

Poša je ocijenio da je saradnja dvije države na zavidnom nivou.

On je saopštio da je Wizz air u veoma kratkom vremenskom periodu postala prepoznata širom Evrope, kao i da će otvaranje novih linija u narednom periodu unaprijediti povezanost Crne Gore sa drugim destinacijama, i samim tim, ojačati turističku ponudu.

Osim turizma kao važne oblasti saradnje, Poša je naveo interesovanje i za unaprijeđenje saradnje u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine“, dodaje se u saopštenju.

Poša je posebno naveo značaj angažmana mađarske kompanije AAM Consulting u okviru IPA projekta Uspostavljanje Natura 2000 mreže u Crnoj Gori.

On je najavio interesovanje mađarskih kompanija za planirane projekte izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacije u Podgorici.

„Na sastanku je bilo i riječi o potrebi unaprijeđenja saobraćajne infrastrukture kao preduslova jačanja turističke ponude. Poseban značaj u tom pogledu ima izgradnja autoputa Bar – Boljari, koji će stvoriti preduslove za bolju kopnenu vezu Crne Gore sa ostatkom Evrope“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *