Atlantic zainteresovan za Podravku, prodaja još neizvesna

Dodajte komentar

Hrvatska vlada je uvrstila među budžetske stavke i 1,5 milijardi kuna od privatizacije za 2017. godinu, pa ako će prodavati dio ili cijeli državni vlasnički udio u Podravci, Atlantic grupa će se javiti na taj tender, poručio je za HRT Emil Tedeschi, predsednik Uprave Atlantic grupe i njen većinski vlasnik.

Otkako je prethodna vlada skinula Podravku s liste strateških kompanija iz Atlantica preko medija poručuju kako su spremni na taj ‘zalogaj’, no zasad nema odluke o prodaji državnog udjela u Podravci. Tedeschi je govorio i o tome da je Uprava Podravke u zadnjih pet, šest mjeseci više puta govorila negativno o Atlanticu i njegovom interesu da kupi vlasnički udio u toj kompaniji.

„Smatram da je to nepristojno“, rekao je Tedeschi. „Onaj ko je spreman uložiti milijarde kuna ne kupuje da bi nešto uništio ili zatvorio“, naglasio je on.

Šef Atlantica je izjavio i da država sa 25,4% akcija „ima neproporcionalna prava koja nisu u skladu s preporukama Evropske unije“, a takvu je situaciju ocijenio neodrživom, i to nezavisno od namjera Atlantic grupe. Na pitanje ima li njegova kompanija novca za akviziciju naglasio je da u Atlanticu nemaju nikakvih problema s finansijama. „Spadamo u nivo nisko zaduženih kompanija“, naglasio je, dodavši da “postoji i veliki interes za dokapitalizaciju Atlantic grupe”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *