Rekordna prodaja Podravke na ruskom tržištu

Dodajte komentar

Podravka je u 2016. godini ostvarila rekordnu prodaju na tržištu Rusije, a i u idućih pet godina gleda na tu zemlju kao glavno tržište, očekujući dvocifrene stope rasta, izvijestili su u srijedu iz te prehrambene kompanije koja obilježava 50 godina poslovanja na ruskom tržištu.

Tokom posljednjih pet godina imamo kontinuirani trend rasta, koji je najviše došao do izražaja osnivanjem vlastitog preduzeća u 2014. kada smo počeli potpisivati direktne ugovore s maloprodajnim lancima i distributerima, što nam je omogućilo i širenje asortimana i penetraciju u sve dijelove Ruske federacije“, kazao je u srijedu na konferenciji za novinare u Moskvi potpredsjednik Podravke za region Rusija i CIS Damir Perlok.

Kako je naveo, od 2014. godine udvostručen je rast Podravkine na ruskom tržištu, uprkos sankcijama, devalvaciji rublje i drugim nepovoljnim okolnostima. Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kazao je kako su planovi za budućnost precizno zacrtani. „Cilj Podravke je u idućih pet godina rasti na međunarodnim tržištima, kako organski tako i kroz strateška partnerstva sa lokalnim kompanijama na tržištu“, rekao je Mršić.

Region Rusija, ZND i Baltik, u devet mjeseci 2016. godine ostvarili su najveći rast unutar Podravka Grupe. Ukupna prodaja Podravke (hrana i lijekovi) na ruskom tržištu u tom periodu iznosila je 23,5 miliona EUR, što je rast 55,2% u odnosu na godinu ranije.

Wisebroker

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *