Pregled štampe za 9. februar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Provjerite na dragocjenim metalima žig

Zavod za metrologiju pokrenuo je online kampanju kojom potrošače informiše da je u Crnoj Gori zakonom regulisano obavezno ispitivanje i žigosanje predmeta od dragocjenih metala kao što su zlato, srebro, platina i paladijum.

Kavarić u KPMG revizorskoj kući

Doskorašnji ministar ekonomije Vladimir Kavarić najvjerovatnije će pokrivati direktorsku poziciju za revizorsku kuću KPMG za Crnu Goru. Moguće je da bude angažovan i za region.

Rad na crno košta državu 190 miliona

Državni budžet godišnje izgubi i do 190 miliona eura zbog toga što u Crnoj Gori postoji 40 hiljada zaposlenih na crno i 18 hiljada radnika koje poslodavci ne prijavljuju na puni iznos zarade, proizilazi iz podataka koje je saopštilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Dnevne novine

ZA DRŽAVLJANE KINE USKORO VIZNE OLAKŠICE

Modalitet obezbjeđivanja viznih olakšica za državljane Kine je u finalnoj fazi usaglašavanja sa ostalim nadležnim organima i očekujemo da će biti usklađen i poslat Vladi na usvajanje u što kraćem roku, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu vanjskih poslova.

Niža likvidna sredstva

Prosječna likvidna sredstva banaka u novembru prošle godine iznosila su 922,7 miliona eura, što je 5,9 odsto niže nego u oktobru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna likvidna sredstva su u odnosu na novembar 2015. godine smanjena 1,3 odsto

JAVNOST JE OBMANUTA, RADNA GRUPA POSTOJI

Udruženje priređivača igara na sreću pozvalo je Ministarstvo finansija da se javno izvini i ogradi od saopštenja u kojem izričito tvrdi da nikada nije formirana grupa za izradu Zakona o igrama na sreću.

Dan

Opljačkali preduzeće i zgrnuli milione

U okviru projekta “Veća transparentnost i odgovornost vlasti, koji finansira Evropska unija, šest nevladinih organizacija: Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, Sigurna ženska kuća, Mogul, Stečajci, Breznica i Udruga mladih Crne Gore, sačinile su izvještaj o dešavanjima u bivšij Fabrici celuloze i papira.

Dug za poreze i doprinose preko 35 miliona

Kompanije koje su u državnom vlasništvu za poreze i doprinose na lična primanja državi duguju preko 35 miliona eura. Nacionalni avioprevoznik Montenegroerlajnz predvodi crnu listu najvećih dužnika, koju je nedavno objavila Poreska uprava, sa čak 13,3 miliona eura duga.

Uvode let Tel Aviv-Tivat

Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Bara, Budve i Herceg Novog predstavila je turističku ponudu za predstojeću sezonu na sajmu IMTM 2017. koji se
održao u utorak i srijedu u Tel Avivu.

Pobjeda

U ponudi i stanovi u starogradnji

Građanima će biti ponuđen nastavak ,,1000 plus projekta, uz raznovrsnije ijeftinije stanove ijoš povoljnije kreditne uslove kazaoje za Pobjedu generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

Skeniraće akcije funkcionera

Sporazumom o saradnji, koji su juče potpisali predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti dr Zoran Đikanović i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić, predviđena je razmjena podataka o akcijama u vlasništvu javnih funkcionera, saopšteno je nakon potpisivanja ovog dokumenta.

Treba li raskidati ugovor koji je istekao?

Ročište po tužbi Instituta “Dr Simo Milošević, kojom traži da im se vrati poslovni prostor koji je bio njihov osnivački ulog prilikom osnivanja Mediteranskog hirurškog centra, odloženoje kako bi advokati sudu dostavili saglasnost Vlade na zaključenje aneksa ugovora i izvještaj iz Centralne depozitarne agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *