Daimler očekuje blagi rast poslovanja u 2017, dividenda nepromenjena

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila i kamiona, Daimler, objavio je rast neto profita u četvrtom kvartalu i očekivanje da će i ove godine prodaja i dobit rasti, potpomognuti blagim rastom tražnje i jakom tržišnom pozicijom.

Daimler je ublažio očekivanja za 2017, napomenuvši da će kontinuirani pad u prodaji kamiona i kombija uticati na ostvarivanje tek neznatnog rasta prihoda i dobiti. Kompanija je takođe izvijestila da će povećati investicije u novu tehnologiju s obzirom da se fokus industrije seli ka elektronskim vozilima i uslugama zasnovanim na kompjuterskim aplikacijama. Ovaj proizvođač automobila i kamiona, među kojima je i model Mercedes-Benz, saopštio je da je neto profit u periodu oktobar-decembar porastao 19% na 2,15 milijardi EUR, dok je prihod porastao 1% na 41 milijardu EUR.

Analitičari okupljeni oko Dow Jones-a očekivali su profit od 2,26 milijardi EUR i prihod od 40,6 milijardi EUR. Daimler, koji je prošle godine postao najveći svjetski prodavac premijum automobila, saopštio je da će zadržati prošlogodišnju dividendu u visini od 3,25 EUR po akciji. Akcije ove kompanije nakon objave rezultata pale su 2,7% na 68,1 EUR, a dividendni prinos na ovoj cijeni iznosi 4,8%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *