Saudijska Arabija, Srbija i BiH formirale zajednički komitet za trgovinu i investicije

Dodajte komentar

Srbija, Bosna i Hercegovina i Saudijska Arabija su u Rijadu formirale zajednički trilateralni komitet, koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti vezanih za povećanje trgovinske razmene i realizaciju saudijskih investicija u Srbiju i BIH.

Komitet je formiran tokom sastanka ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića sa ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegaciju dve zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj posjeti Saudijskoj Arabiji su se sastali sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

Sa princom Al Saudom, koji je i predsjednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je poseta turoperatera iz Srbije i BiH za april ove godine, gde će biti predstavljena turistička ponuda dvije zemlje za saudijsko tržište, navodi se u saopštenju.

U susretu sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i BIH.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah Al Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i BiH iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, “budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u narednih sedam godina”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *