Pregled štampe za 6. januar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Ponovo o upisu Ade

Šef ulcinjskog katastra Dževdet Ćaprići zakazao je za 20. januar novu raspravu o zahtjevu HTP Ulcinjska rivijera za upisom svojine nad zemljištem Ade Bojane.

Sud ne može da nađe Deripaskina preduzeća

Privredni sud odbio je tužbeni zahtjev bivšeg radnika Rudnika boksita Raša Čivovića koji je osporio potraživanja dvije kompanije Olega Deripaske od ukupno 22 miliona eura i tužbom tražio nadoknadu štete.

Nova mjera na teret radnika

Unija slobodnih sindikata (USS) ne podržava preporuku Centralne banke (CBCG) da Vlada razmotri mogućnost smanjenja broja zanimanja i radnih mjesta koja imaju beneficirani radni staž. U USS smatraju da se na taj način mjere za smanjenje javnog duga i deficita opet prebacuju na teret zaposlenih.

Dnevne novine

Portonovi je prioritet

Primarni interes Azmont Investmentsa u narednom periodu biće projekat Portonovi u Kumboru, u koji će biti ukupno investirano oko 650 miliona eura, što je daleko više od planiranog, saopštio je izvršni direktor kompanije Rashad Aliyev.

Zadovoljni poslovanjem na crnogorskom tržištu

Kompanija Telenor zadovoljna je položajem koji posljednjih 20 godina ima na crnogorskom, relativno malom, tržištu telekomunikacija, na kojem uvijek vodi računa o potrebama korisnika, saopštio je predsjednik i generalni direktor grupe Sigve Brekke.

Ryanair od ljeta leti iz Podgorice ka Stokholmu

Niskobudžetna avio-kompanija Ryanair uvešće na ljeto liniju iz Podgorice ka Stokholmu, najavili su predstavnici irskog prevoznika.

Dan

Razvijaćemo elitni turizam

Izrada nove strategije razvoja turizma biće započeta u narednom periodu i biće praćena donošenjem strateškog marketing plana sledeće godine, te inoviranom strategijom ljudskih resursa, kazao je u intervjuu za “Dan” novi ministar turizma Pavle Radulović. On očekuje da pomenuti dokumenti obezbijede preduslove za održivi turistički razvoj i pozicioniranje Crne Gore kao visoko kvalitetne turističke destinacije.

Kredit za autoput skuplji za 137,5 miliona

Planirani budžet Ministarstva saobraćaja, na čijem je čelu odnedavno Osman Nurković, za ovu godinu iznosi 238,1 milion eura. Od te sume za autoput BarBoljare, odnosno za prioritetnu dionicu od Smokovca do Mateševa predviđeno je 194,3 miliona eura odnosno 180 miliona za kapitalne projekte na toj dionici, 21,5 hiljada eura izdataka za opremu, 14,5 hiljada eura rashoda za materijal i 10,8 miliona rashoda za usluge.

Pogrešna odluka

Iz kompanije “Carine, vlasništvo Čedomira Popovića, oglasili su se nakon što je “Dan objavio da je ta kompanija na listi Centralne banke preduzeća čiji su računi u blokadi. Iz te kompanije tvrde da je blokada računa ukinuta, jer se temeljila na pogrešnoj odluci inspektora.

Pobjeda

Leti pet lou-kost kompanija

Ne računjući dva posljednja decembarska dana, tivatski aerodtomje ove godine opslužio 981 hiljadu putnika, što je u odnosu na 2015. povećanje od 10 posto.

Ugovorili Ružu vjetrova, a planiraju još ulaganja

Nakon uspješnih akvizicija u Jadranskoj regiji, Karisma Hotels Adriatic, zajednička kompanija poslovnih grupacija Karisma Resort International iz Meksika, lidera u hotelskom menadžmentu, Agrokora, najveće kompanije u regiji, te TUI grupe uskoro dolazi u Crnu Goru, konkretno u Bar, gdje će započeti s operativnim upravljanjem rizortom “Ruža vjetrova” kazao je Pobjedi predsjednik uprave i izvršni direktor Karisma Hotels Adriatic Marinko Benić.

Nova banka povezuje investicije

Projekat Portonovi u Kumboru, u koji će biti uloženo 650 miliona eura, biće primarni interes Azmont investmentsa, kazao je izvršni direktor kompanije Rašad Alijev.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *