Wizz Air predstavio specijalnu kolornu šemu na aerodromu u Budimpešti

Dodajte komentar

Wizz Air je zajedno sa aerodromom u Budimpešti i sa komitetom za kandidaturu Budimpešte za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024, predstavio je specijalnu kolornu šemu svojih aviona iz budimpeštanske baze.

U sklopu sponzorstva kandidature Budimpešte za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024, Wizz Air je ofarbao jedan svoj Airbus A321 i jedan Airbus A320 iz svoje baze u Budimpešti u jedinstvenu kolornu šemu koja sadrži dizajnerske elemente budimpeštanske kandidature. Elementi simbolišu talase Dunava koji teče kroz srce grada, kao i istorijskog spomenika Statue Slobode koja se nalazi na najvišem brdu u mađarskoj prijestonici.

Avion A321 sa oznakom Budapest2024 se priključio floti 24. novembra, a ubrzo će i A320 stići te započeti redovan saobraćaj od 1. decembra 2016. Oba aviona će imati novu kolornu šemu nazvanu “Budapest” za sve vreme trajanja Olimpijske i Paraolimpijske kandidature, do 31. avgusta 2017.

Kao domaća avio-kompanija Mađarske, Wizz Air, konstantno širi svoje operacije u ovoj zemlji. Avio-kompanija trenutno saobraća iz svoje dvije mađarske baze u Budimpešti i Debrecinu koristeći ukupno 11 aviona stacioniranih u ovoj zemlji i očekujući nove avione koje su naručeni i treba da se priključe floti od aprila 2017. Preko 1000 osoba je zaposleno na poslovima letačkog i kabinskog osoblja, u administraciji i raznim službama zemaljske podrške. U prethodnih 12 mjeseci do 31. oktobra 2016. Wizz Air je prevezao 3,4 miliona putnika na svojim niskotarifnim letovima iz Budimpešte, dodatno podržavši preko 2300 radnih mesta u povezanim djelatnostima. Wizz Air je već najavio četiri nove linije prema Farou, Hanoveru, Bergenu i Lameciji, koje će početi u 2017. WIZZ snažno podržava sport i aktivan životni stil, te je i ove godine učestvovao u organizaciji trećeg polumaratona u Budimpešti privukavši preko 13.500 učesnika iz celog sveta u mađarsku prijestonicu“, saopšteno je iz kompanije.

Kako bi obilježio prikazivanje specijalne kolorne šeme Wizz Air je pokrenuo takmičenje preko društvenih mreža “Spot the Budapest Plane” (uoči/uslikaj avion “Budapest”) u kome poziva sve ljubitelje aviona da drže oko na oprezu kako bi spazili ovaj avion sa specijalnom šemom. Učesnici treba da fotografišu avion i da postave fotografiju na Instangram sa haštagom #WIZZBudapest2024. Dvije najbolje fotografije biće nagrađene sa po jednim vrijednosnim vaučerom na 200 eura i sa specijalnim poklon paketom.

Govoreći na konferenciji za novinare, koja je održana u Budimpešti, Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a je rekao: “Kao avio-kompanija čiji su korijeni u Mađarskoj, ponosni smo što možemo danas da doprinesemo dodatnoj promociji budimpeštanskog brenda na međunarodnom planu. Od 2004, kada je avio-kompanija poletjela po prvi put, zaslužili smo povjerenje i lojalnost blizu 18,5 miliona putnika na našim mađarskim rutama, a ove godine ćemo zabilježiti rekordan broj putnika prevezenih na letovima od/do Budimpešte. Wizz Air-ov budimpeštanski avion sa specijalnom kolornom šemom “Budapest2024” treba da doprinese međunarodnoj prepoznatljivosti i da inspiriše ljude da posjete Budimpeštu, kako budemo dodavali nove linije i povećavali kapacitet na postojećim od/do Mađarske.

“Kao glavni sponzor ove istorijske kandidature, mi smo ponosni što možemo da dočekamo novi Wizz Air Budapest2024 avion na našem aerodromu, gdje će ga svakodnevno viđati stotine i hiljade ljudi iz cijelog svijeta”, rekao je Jost Lamers (Jost Lammers), generalni direktor aerodroma u Budimpešti. On je dodao: “Zajedno sa Wizz Air-om i sa našim aerodromskim kolektivom koga čini 10 hiljada ljudi, učinićemo sve da pomognemo kandidaturu Budimpešte za organizaciju Olimpijskih igara 2024. Naš najveći doprinos ovom uzvišenom cilju predstavlja naš plan razvoja aerodroma “BUD 2020” u vrijednosti od 170 miliona eura, kao i naše sportske inicijative poput jedinstvene i uspješne godišnje trke po aerodromskoj pisti “BUD: Runway Run”.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *