Crnogorski telekom se predstavio na Infofestu

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom se prvog dana Infofesta predstavio sa temom “Sljedećih 10 godina – superiorni servisi u službi korisnika” o kojoj su govorili Bojan Perović, direktor za razvoj mreže i servisa i Jasna Pejović, direktorka informacionih tehnologija u Crnogorskom Telekomu, saopšteno je iz te kompanije.

Predstavljen je dosadašnji tehnološki razvoj u okviru 10 godina „T“ brenda, kao i tehnologije koja će predstavljati temelj razvoja budućih superiornih servisa kompanije.

Dat je kratak osvrt na proteklih 10 godina u kojima je Crnogorski Telekom prešao put od tri entiteta do jedinstvenog telekomunikacionog operatera, pružaoca superiornih servisa, čime su postavljeni temelji za buduću dekadu razvoja koja će biti obilježena digitalizacijom, trendom opšte povezanosti i inovativnim servisima. Tim povodom, Perović je istakao kako je dudućnost je u povezanosti.

“Da bi omogućili povezanost, moramo imati najbolju mrežu. Crnogorski Telekom je uvijek imao viziju kako da razvija svoju mrežu i kako da bude inovativan. Spremni da odgovorimo na budućnost, bavićemo se superiornim inovativnim servisima i nastaviti da uvodimo nove tehnologije“, kazao je Perović.

Kreiranje ovakve mreže je nužno da bi omogućili servise budućnosti, jer novi trendovi ne mijenjaju samo način komunikacije, več način rada uopšte.

Digitalizacija je uticala na naš svijet na svaki mogući način. Govorimo o evoluciji komunikacije, vještačkoj inteligenciji, 3D štampanju, cloud rješenjima. Budućnost je sada! Mi shodno tom trendu pojednostavljujemo način na koji naši partneri mogu da rade sa nama. Neophodna je konvergencija servisa, što smo i postigli uvođenjem Magenta 1 proizvoda, koji je sada dostupan i za biznis korisnike“, istakla je Pejović.

Crnogorski Telekom je kao član jedne od najvećih telekomukacionih kompanija Deutche Telekoma i tehnološki lider na našem tržištu spreman da tu ulogu zadrži i u budućnosti, kreiranjem i praćenjem svjetskih tehnoloških trendova prilagodjenih crnogorskom tržištu.

Drugog dana festivala održana je panel diskusija Radio-difuznog centra i Crnogorskog Telekoma, na temu najmlađe naplatne televizijske platforme „TvzaSve“. Novi servis zasnovan je na DVB-T2 tehnologiji, koji omogućava emitovanje 18 TV programa visoke rezolucije u prvoj fazi. O počecima saradnje i pripremi infrastrukture i kreiranju osnove za razvoj ovog servisa govorili su predstavnici Radio difuznog centra, Radomir Živaljević i Ljiljana Bracanović Nikolić.

Predstavnici Crnogorskog Telekoma, Radovan Vukotić i Marjan Popović govorili su o izazovima u tehničkoj realizaciji projekta i što korisnici mogu očekivati u narednom periodu. Pored 18 dostupnih kanala, već od novembra TvzaSve će imati dodatni sadržaj, odnosno 18 novih kanala, koji uključuju kompletan arenasport paket, Fox Movies, Fox Life  i druge.

Na kraju je posebno istaknuto zadovoljstvo međusobnom saradnjom, kao i pozitivnim utiscima korisnika, koji od samog početka prepoznaju kvalitet ovog servisa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *