DAN: OTP kupuje NLB banku?

2 komentara

OTP banka uskoro će postati vlasnik NLB banke dok su pregovori oko preuzimanja Societe generale banke u toku, saznaje Dan iz više izvora bliskih bankarskom sektoru.

Mađari su u Crnoj Gori stopostotni vlasnici Crnogorskee komercijslne banke (CKB) a kupovinom NLB i Societe Generale banke Montenegro preuzeli bi veliki dio tržišta.

Prema nezvaničnim informacijama , OTP bi nakon kupovine NLB banke, smanjila broj zaposlenih a spominje se da bi otpremnine bilo do 30.000 eura.

U bankama, međutim, nisu bili raspoloženi za priču.

Nemamo komentar na vaš upit“, odgovorili su iz NLB dok su iz Societe generale takvu priču okarakterisali kao glasine.

Societe Generale banka Montenegro usmjerena je na postizanje ciljeva i dobrih rezultata i ne želi da komentariše glasine“, navosi se u odgovoru banke.

OTP banka ima preko 11 miliona klijenata u devet zemalja sa oko 33 hilajde zaposlenih i 15 hiljada filijala OSim u Crnoj Gori, prisutnui su u Rusiji, Uklraini, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Na čelu NLB banke nalazi se Martin Laberale, koji je izvršni direktor, predsjednik uprave i član borda direktora. Prema podacima Centralne depozitarne agencije, većinski vlasnik NLB je Nova ljubljanska banka sa 99,36 odsto udjela, dok ostatak imaju Budvanska rivijera, Kombinat aluminijuma u stečaju, Obod u stečaju, Gornji Ibar u stečaju, Bjelasica Rada i Stambeno komuunalno imaju manje od 1 odsto udjela.

Izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro je Miroslav Hiršl dok je predsjednik upravnog odbora bivši ministar finansija Milorad Katnić.

Dan

 

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • OTP ima bar formalnu jacinu da kupi NLB, ali u Ljubljani a ne ovdje… kao i uvijek sa glasinama iz CB CG nacuje se nesto u hodnicima zgubidanjenja i onda se naravno plasira kao toboznja vijest…
    Ali, SoGen je ne samo preveliki nego nelogicni zalogaj za malesni OTP…Njihov vlasnik iz Svajcarske nije bas toliko ogranicen da bi se zalijetao tamo gdje su mnogo opasne igre sa kockanjem…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *