GoDaddy, najveći registar domena na svijetu, kupio srpski ManageWP

Dodajte komentar

Prema navodima na Post Statusu, američka kompanija GoDaddy, najveći prodavac domena na svijetu, kupila je srpski proizvod ManageWP, servis za lako upravljanje velikim brojem WordPress sajtova, od beogradske firme Devana Technologies. Uslovi kupovine nisu javni.

Uprkos velikoj konkurenciji, inicijalna prednost koju je ManageWP izgradio na tržištu, na kom su u prvom mesecu zaradili 100.000 dolara, je bila dovoljno velika da zadrže relevantnost i da postanu relevantan partner i meta akvizicije internet giganta kao što je GoDaddy.

Sam GoDaddy je naravno najveći registar domena na svijetu, i drži preko 60 miliona domena za svojih 13 miliona mušterija. Ono od čega registri prave profit, doduše, nisu domeni — marže na ovim proizvodima su relativno niske.

Pravi profit je u dodatnim uslugama, takozvanim ‘upsell‘ opcijama — upravo vrsti usluge poput ove koju pruža ManageWP. S druge strane, ManageWP-u je uvjek značio svaki novi prodajni kanal, a nema mnogo većih od najvećeg servisa za upravljanje domenima na svijetu. Gledano sa ove strane, dil ima savršenog smisla.

Uslovi istog nisu javno poznati, a po navodima izvora vijesti, struktuiran je tako da se definiše i prema budućim performansama proizvoda pod novim okolnostima. ManageWP će ostati nezavistan proizvod, ali i biti integrisan u GoDaddy Pro platformu. Vrijedno pomena je i da će cijeli beogradski tim koji trenutno broji 30 ljudi nastaviti da radi na proizvodu.

Startit

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *