Suzavac spriječio penzionere KAP-a da silom uđu u parlament, Pajović ih zvao na razgovor (video)

Dodajte komentar

Oko dvadesetak policajaca sprječava oko stotinjak bivših radnika KAP-a da na silu uđu u Skupštinu.

Radnicima koje predvodi poslanik DF-a Janko Vučinić je ponuđeno da sa njim uđe jedan od predstavnika radnika. Oni su, međutim, tražili da to bude najmanje njih četvoro.

Vučinić se oglušio o molbu policije i pozvao radnike, oni koji to žele, da uđu sa njim nakon čega je došlo do sukoba s policijom.

Nasilni ulaz je spriječen uz pomoć suzavca. Jedan radnik se onesvijestio, ali je sada dobro.

Situaciju je smirio šef parlamenta Darko Pajović koji ih je pozvao na desetominutni razgovor. Kod Pajovića je otišao, kako je prvobitno predloženo, samo jedan njihov predstavnik.

Ispred parlamenta je oko dvadeset policajaca sa šljemovima.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma koji zahtijevaju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, najavili su veći stepen radikalizacije ukoliko Vlada ne riješi njihov problem. Oni su juče tokom dana šest časova blokirali dvije glavne raskrsnice u centru Podgorice.

Penzioneri KAP-a, koji su od kraja marta protestovali tražeći da im se isplate otpremnine shodno Zakonu o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, proteste su privremeno prekinuli krajem jula. Oni su proteste prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *