Pregled štampe za 29. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Drugo tromjesečje završili sa gubitkom

Ulcinjsko Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Albatros završilo je drugo tromjesečje sa neto gubitkom od 166.560 eura, 18 odsto većim nego u uporednom periodu. Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi kompanije na kraju juna bili su 21,5 odsto manji nego u uporednom periodu i iznosili su 96.700 eura.

Zbog lažnih optužbi E-gambling pretrpio milionske gubitke

Zbog širenja raznih negativnih informacija, koje su se kasnije pokazale i kao netačne, međunarodna udruženja i rejting kompanije stavile EGM na takozvanu “crnu listu”

Kako država ne bi trebalo da se odnosi prema stranim investitorima najbolje pokazuje primjer kompanije E-Gambling Montenegro (EGM) koja zbog raznih opstrukcija i različitih tumačenja zakona već godinama ne može normalno da posluje.

Jonica traži podatke o hotelima u Crnoj Gori

Poslanica Socijalističke narodne partije Snežana Jonica zatražiće danas od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića podatke o svim hotelima sa četiri i pet zvjezdica koji su bespravno sagrađeni, a čija će legalizacija biti omogućena, saopšteno je iz te partije.

Dan

Tržište kapitala na aparatima

Crnogorsko tržište kapitala je, naža.lost, na aparatima za održavanje života, i jedva možemo reći da postoji, kazao je “Danu” izvršni direktor društva za upravljanje fondom Trend, Baterflaj finans, Nedeljko Šuškavčević, u vezi sa ocjenom ukupnog stanja na tržištu kapitala.

Arapi dobili Duvanski bez centa

Udruženje za zaštitu interesa manjinskih akcionara Duvanskog kombinata u stečaju, u kojem je predsjednik Žarko Knežević, uputilo je dopis predsjedniku anketnog odbora za DKP Aleksandru Damjanoviću, u vezi sa vanrednom sjednicom, na kojoj će se raspravljati o predlozima zaključaka anketnog odbora.

Zbog loše naplate poreskog duga neko treba da odgovara

Potpredsjednik Vlade iz redova opozicije Milorad Vujović odgovorio je Radoju Žugiću, bivšem ministru finansija, a sadašnjem savjetniku predsjednika Vlade. Žugić je kazao da nije istina da je Ministarstvo finansija tokom njegovog mandata i mandata ministra Milorada Katnića zadržavalo dokumentaciju na osnovu koje su pojedina preduzeća izbjegla da plate poreski dug državi, što

Vijesti

Većina nema od čega da uštedi

Prosječan crnogorski građanin nije finansijski stabilan, ako se uzmu u obzir njegova primanja i zaduženost, a svaki neočekivani trošak mogao bi ga gurnuti u velike probleme, pokazuju rezultati mini istraživanja Vijesti.

Meta i Sosiete Montenegro

Mađarska OTP banka ima velike planove za širenje u srednjoj i istočnoj Evropi, a dio tih planova, moglo bi biti, prema nezvaničnim informacijama, i preuzimanje Sosiete ženeral banke Montenegro.

Gabriel: Pregovori o sporazumu propali

Pregovori EU i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini (TTIP) propali su, saopštio je njemački ministar ekonomije Sigmar Gabriel.

“Pregovori s SAD-om su de fakto propali jer mi Evropljani ne smijemo pokleknuti pred američkim zahtjevima”, rekao je Gabriel za ZDF, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *