Đukanović sa Šeik Mohamedom: Težnja Vlade je da privuče što više investicija iz Emirata

Dodajte komentar

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija Mohamed Bin Rašid Al Maktoum sastali su se juče, a kako je objavljeno na sajtu Vlade UAE, Đukanović je na sastanku istakao da je želja crnogorske vlade da privuče što više investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, naročito privatnog sektora i preduzetnika.

Na sastanku, šeik Mohamed je kazao da je uvjeren da će zakoni i regulative u Crnoj Gori štititi strane investicije, ističući da se vlada i privatni sektor UAE raduju budućoj saradnji i osnaživanju ekonomskih, turističkih i kulturnih veza dvije zemlje.

Mladi treba da imaju jednake mogućnosti za zaposlenje koje će im omogućiti pristojan život”, dodao je šeik.

U tom kontekstu, Đukanović je napomenuo korake koje preduzima IDC u Portu Montenegro, pozdravljajujući investicije vlade UAE u našoj zemlji, sa naglaskom da one imaju podsticaj za doprinos željenih ekonomskih ciljeva.

Šeik Mohamed i Đukanović su takođe razmijenili mišljenja o najnovijim međunarodnim dostignućima i važnosti unapređenja bezbjednosti i mira širom svijeta. Razmatrali su bilateralne odnose između UAE i Crne Gore i načine za dalje promovisanje ovih odnosa u cilju povećanja zajedničkih investicija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *