Odbačena tužba za Buljaricu

Dodajte komentar

Upravni sud odbacio je tužbu protiv javnog poziva za valorizaciju lokaliteta Buljarica kao nedozvoljenu.

Tužbu su podnijeli vlasnici imovine u Buljarici, odbornici SO Budva i četiri nevladine organizacije protiv Vlade, Savjeta za privatizaciju i Tenderske komisije za valorizaciju lokaliteta Buljarica, kojom je tražen poništaj javnog poziva koji su raspisali državni organi.

Tužitelji su predložili privremenu mjeru kojom bi se odložio javni poziv i stavio van snage rok za dostavljanje ponuda 18. jul i produžio do pravosnažnosti odluke u upravnom sporu. Predmet javnog poziva je prodaja nepokretnosti upisanih u 32 lista nepokretnosti u katastarskim opštinama Buljarica 1, Buljarica 2 i Mišići.

Po nalaženju suda, Javni poziv za učešće na međunarodnom tenderu za valorizaciju lokapiteta Buljarica od 12. maja 2016. godine ne predstavlja upravni akt iz člana 2 stav 1 Zakona o upravnom sporu, čija se zakonitost, u smislu člana navedenog zakona, cijeni u upravnom sporu. Ovo iz razloga što se javnim pozivom ne odlučuje o pravima i interesima fizičkog ili pravnog lica navedeno je u obrazloženju sudske odluke u koju je Dan imao uvid.

Odluku je donijelo vijeće Upravnog suda, kojim je predsjedavala Biserka Bukvić, dok su članovi bili Mirjana Milić i Vesna Vučković na sjednici koja je održana 15. juna ove godine.

Savjet za privatizaciju objavio je javni poziv za valorizaciju lokaliteta Buljarica, kojim je predviđena prodaja 4,89 miliona kvadrata zemljišta, kao i davanje u dugoročni zakup 533.956 kvadrata zemljišta i akvatorijum površine 585.772 metra kvadratna.

Tender o valorizaciji Buljarice raspisan je nakon što prošle godine nijesu usvojene izmjene Zakona o eksproprijaciji, a Vlada se prilikom raspisivanja tendera pozvala na Zakon o državnoj imovini, te Zakon o morskom dobru, kojima je propisano da Vlada raspolaže državnom imovinom.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *