Slike Ane Grujičić u prostoru za umjetnost Societe Generale banke Montenegro

Dodajte komentar
?

Mlada akademska vajarka Ana Grujičić predstavila se ciklusom slika u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro.

societeCiklus od 11 slika, rađen je u tehnici akrilik na platnu. Grujičić kaže da iako  izvorište i inspiracija ovog ciklusa leže u njenom iskustvu, kroz tijelo i pokret u ovim slikama, ona ne pokušava da da plesnu studiju, već prije studiju jednog artističkog stava koji podrazumijeva nadahnuće, emociju i dar, ali i duboku koncentraciju, vježbu i disciplinu.

Grujičić, rođena u Podgorici 1985. godine, završila je specijalističke studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2012. godine, odsjek vajarstvo u klasi profesora Milivoja Babovića. Izlagala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore,  trenutno živi i radi u Beogradu.

 

Projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

so

soc

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *