Dodijeljena Godišnja nagrada Centralne banke Crne Gore

Dodajte komentar

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, upriličena je svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2016. godinu. Odlukom stručne komisije koju su činili istaknuti profesori univerziteta i eksperti Centralne banke, dodijeljene su nagrade za najbolji diplomski, magistarski i dva doktorska rada.

Nagrađeni su Vukan Lakić, Nebojša Žugić, Julija Cerović i Tamara Backović, saopšteno je iz CBCG.

Nagradu za najbolji diplomski rad dobio je Vukan Lakić za rad na temu “Analiza poslovanja investicione banke“, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nagradu za najbolji magistarski rad dobio je Nebojša Žugić za rad “Mogući benefiti crnogorskog bankarstva primjenom strategije CRM (upravljanje odnosima sa klijentima) u internet bankarstvu“, odbranjen na Ekonomskom fakultetu, Studije menadžmenta, Univerziteta Crne Gore.

U kategoriji najboljeg doktorskog rada Godišnju nagradu ravnopravno dijele Julija Cerović za rad “Ekonometrijsko modeliranje rizika na osnovu teorije ekstremnih vrijednosti uz višedimenzionalno uopštenje: primjena na Crnu Goru” i Tamara Backović Vulić za rad “Ekonometrijsko istraživanje volatilnosti tržista kapitala Crne Gore“. Oba rada su odbranjena na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nagrade im je uručio izvršni direktor Centralne banke Crne Gore Radoica Luburić.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja  naučne misli i afirmacije mladog stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski, 3.000 eura za najbolji magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *