Obod kupuje firma stara nedjelju dana

1 komentar

Kompanija Mystarland Montenegro, koja je registrovana 9. marta ove godine, dostavila je pismo namjera za kupovinu kompanije Obod u stečaju, saznaje “Dan” iz više izvora. Kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata, sjedište te kompanije je na Cetinju, a kao osnivač i izvršni direktor kompanije navodi se Džavad Čehri.

Ta kompanija je registrovana dan prije nego je dostavila pismo namjera o kupovini Oboda u stečaju. Prema tvrdnjama izvora “Dana”, iza te kompanije kriju se domaći investitori koji su dobro poznati javnosti i zbog toga je cijeli postupak prodaje obavijen velom tajne. Prema podacima iz CRPS-a, djelatnost te kompanije je posredovanje u prodaji raznovrsnih proizvoda.

Stečajni upravnik Oboda Nikola Vujačić potvrdio je prije dva dana za “Dan da je jedna španska kompanija dostavila pismo namjera o kupovini cjelokupne cetinjske fabrike. U njemu se navodi da navodno španska firma želi da uloži u fabriku 20 miliona eura i da otvori na desetine radnih mjesta. Međutim, ta kompanija do ponedjeljka nije dostavila ponudu za kupovinu fabrike.

Za kupovinu dijela imovine Oboda do sada se samo javila cetinjska kompanija Humci, vlasništvo Željka Pravilovića, koja je dostavila ponudu za dvije parcele fabrike i to za cijenu značajnu veću od početne. Oni su dostavili ponudu od 14,4 hiljade eura, što je više od početne cijene koja je iznosila 11,9 hiljada eura, za katastarsku parcelu 1161-3 ukupne površine 356 metara kvadratnih. Pravilović je i za katarstarsku parcelu 1161-10, ukupne površine 463 metara kvadratnih, ponudio 136,4 hiljade eura, iako je početna cijena, kako je navedeno u oglasu stečajnog upravnika, 126 hiljada eura.

Cjelokupna imovina Oboda prodaje se po početnoj cijeni od 5,1 milion eura.

Izvor: Dan

 

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • U isčekivanju prodaje zemljišta nekadašnjeg Oboda nadam se da ću biti isplače kao mali akcionara na slibodnoj berzi tržišta kapitala CG. Ja, fizičko lice i nekadašnji radnici Oboda!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *