1000+: Stiglo 19 ponuda za devet gradova

Dodajte komentar

Za učešće u projektu 1000+ pristiglo je 19 ponuda koje je Projektni odbor otvorio i preliminarno razmotrio. Ukupno je prijavljeno 816 stanova u devet gradova.

Na trećoj sjednici Projektnog odbora, razmatrane su, između ostalog, prijave građevinskih kompanija za učešće u projektu 1000+, u skladu sa javnim pozivom koji je trajao od 29. decembra do 26. febrauara.

Ukupno je prijavljeno 816 stanova, od čega 674 odnosno 84,7 odsto u Podgorici, 57 odnosno 7,16 odsto u Nikšiću, 25 ili 3,14 odsto u Bijelom Polju.

U Herceg Novom (Igalu) se nalazi 16, odnosno dva odsto stanova, u Plužinama 11, odnosno 1,38 odsto stanova, u Pljevljima osam, odnosno jedan odsto, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, odnosno 0,25 odsto i iz Mojkovca jedan stan, odnosno 0,12 odsto od ukupnog broja stanova“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Narednih dana biće pripremljen prijedlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici.

U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne”, navedeno je u saopštenju.

Konačna lista građevinskih kompanija (učesnika) u projektu 1000+ sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgradjenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me

U skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta“, zaključeno je u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *