Donatorska akcija CKB

Dodajte komentar

Povodom predstojećih praznika, Crnogorska komercijalna banka je, kao i prethodnih godina, organizovala donatorsku akciju usmjerenu na tri projekta iz oblasti zdravstvene zaštite, obrazovanja i kulture.

Kao dio kontinuirane podrške zdravstvenom sektoru Crne Gore u formi donacija, CKB je  opredijelila sredstva za nabavku dvanaestokanalnog EKG uređaja za potrebe Klinike za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore. Ovaj uređaj spada u osnovnu elektrofiziološku dijagnostičku opremu svake klinike.– Prepoznata kao društveno odgovorna kompanija koja  ulaže u obrazovni sistem i koja, u okviru svojih mogućnosti, podržava škole širom Crne Gore, CKB je odlučila da ove godine da podršku OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju koja se do danas se afirmisala kao uspješna osnovna škola sa brojnim opštinskim priznanjima i nagradama iz oblasti prosvjete, a i svim mogućim priznanjima i nagradama koje dodjeljuje država Crna Gora.Donacija CKB-a u vidu kompjuterske opreme predstavlja mali doprinos naporu ove ustanove da očuva entuzijazam nastavnog kadra i đaka za dodatno unaprjeđenje kvaliteta znanja i postizanje dobrih rezultata i u budućnosti – kazali su iz banke.

U oblasti kulture, banka je donirala opremu za ozvučenje  JU Muzička škola „Dara Čokorilo“  u Nikšiću. Ova škola  je organizator i učesnik brojnih muzičkih dešavanja i prepoznata je po svojoj javnoj i kulturnoj djelatnosti u ovom dijelu Crne Gore.  Škola je 2015. godine ocijenjena najvišom ocjenom za kvalitet rada od strane Centra za stručno obrazovanje Crne Gore. Prošlogodišnja donacija Crnogorske komercijalne banke upućena ovoj ustanovi, omogućila je školi da kompletira svoj mješoviti orkestar i osvoji nagrade na značajnim takmičenjima. Kako je zbog svih ovih uspjeha škola postala značajan promoter muzičke umjetnosti i opštine Nikšić, CKB je odlučila da ove godine podrži njihov uspjeh donacijom opreme za ozvučenje koja će omogućiti orkestu da samostalno organizuje nastupe.

Tradicionalno, na kraju ove godine, vrlo vrijednu donaciju su dali i zaposleni banke Institutu za bolesti djece – Centru za neonatologiju. Zaposleni banke su od ličnih sredstava obezbijedili nabavku monitora vitalnih parametara.

Nominovani projekti su detaljno predstavljeni na web sajtu banke, a svi klijenti i partneri banke imali su priliku da se detaljno upoznaju sa predlozima i glasaju za jedan od tri projekta. Na kraju donatorske akcije, CKB  je odlučila da podrži sva tri projekta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *